четвер, 09 червня 2011 16:23

"У Львові заборонили казку про Червону Шапочку"

Три сотні людей зібралися у львівському нічному клубі "Пікассо" у суботу ввечері -  на чергову вечірку першого україномовного гумор-шоу "Вар'яти". Хлопці прославилися тим, що жартують лише українською. У гурті учасники зі Львова, Тернополя, Рівного. Очолює  "Вар'ятів" телеведучий "Нового каналу" 30-річний Сергій Притула.

Це була заключна вечірка сезону. Всі місця зайняті. Біля стійки - із півсотні студентів п'ють коктейлі. У дівчат мокре волосся й майки. Надворі щойно закінчився дощ.

- Ще шоу не почалося, а вже всі мокрі, - жартує Притула зі сцени.

Представляє дует "Колєґи" - 22-річного Володимира Жогла та 26-річного Романа Гапачила. Вони вибігають на сцену в джинсах і футболках. Грають сцену перших людей у раю. Єва пропонує Адаму з'їсти яблуко. Гримить грім і чути голос Бога: "Ви що їсте?"

- Паперівочку нашу рідну українську, чесне слово, - злякано відповідає Роман у ролі Єви.

- Добре. Не їжте польських яблук, бо вижену, - погрожує Бог.

У залі регіт. Найгучніше глядачі реагують на жарти про галицький патріотизм.

- Для росіянина Львів - як Париж. Побачити й померти, - пояснює на сцені хлопець дівчині-росіянці, умовляє її не їхати з ним до Львова.

- У Львові заборонили казку про Червону Шапочку, - далі начитує новини Юрій Бадзян із "Вар'ятів".

Син дуже хотів подивитися на живого Притулу. Так заслухався, що навіть коктейль забув допити

28 травня торік у Тернополі стартувала перша вечірка "Вар'ятів". За цей час гумористи виступили в Чернівцях, Луцьку, Івано-Франківську, Борисполі, Новояворівську, Ужгороді, Трускавці, Києві. Найчастіше виступають у Львові в нічному клубі "Пікассо".

- Для кожного міста підбираємо свій формат гумору, але скрізь є даїшники, кримінальні райони й дівчата, яких можна купити. Багато львівських жартів, бо тут живемо, - розповідає після виступу Роман Гапачило. - На вулицях теж жартуємо. Я виховую водіїв, пішоходів. "Заправте на 100 гривень", - кажу на АЗС. Вони заправляють на 99,95. Кажу: "Можна мені чек? Де 5 копійок?" "Вибачте, я просто не бачив, я не знаю", - вибачаються. "Ви розумієте, що це кримінальна відповідальність?" "Так-так, все буде добре, ось вам здача".

У залі за першим столиком сидять вагітна жінка з чоловіком та дитиною. Квитки тут коштують 150 грн. Із дитячої публіки - на другому поверсі залу ще двоє дівчаток у сарафанах із бантами. Після виступу сім'я з дитиною одразу виходить, хлопчик потирає очі.

- На "Вар'ятах" буваємо постійно. Цього разу взяли Любомира, дуже хотів подивитися на живого Притулу. Любить його ранкове шоу, - розповідає батько Юрій Винарчук, тримає за руку дружину Оксану. - На таке шоу запросто можна брати дітей, тут упевнений, що не будеш червоніти перед ними. Жарти завжди добрі. Малий так заслухався, що навіть коктейль забув допити.

- Дівчата за столиком зліва, ви у нас перший раз, я бачу. Тому доводжу до вашого відома, що "Вар'яти-шоу" - це місце, де збирається поважне і виховане панство. Хочете напружувати голосові зв'язки - робіть це сьогодні вночі під час оргазму, - звертається наприкінці шоу Притула до двох білявок у залі, які намагалися щось викрикувати під час виступу одного з дуетів. На їхньому столі стоїть порожня пляшка із-під вина.

Після виступу в гримерці Сергій Притула витирає рушником спітніле обличчя.

- Така поведінка незвична для шоу "Вар'ятів", - каже про білявок. - Мене задовольняє аудиторія "Пікассо". Це успішні мужчини 35-45 років, які приводять сюди своїх успішних жінок. І трохи золотої молоді. Також студенти, які купують стоячі місця. П'яні викрики в нас недопустимі. Я був подивований.

Юлія, дружина Сергія, та 2-річний син Дмитро залишилися в Києві.

- Дружина не ходить на мої виступи. Я в цьому сенсі категоричний. Важко працювати на сцені, коли в залі сидять рідні, гублюся. Мама колись мені не сказала і прийшла на вечір. Вмикається світло, бачу зі сцени її по центрі залу. Я слова забув.

Мені подобається атмосфера безтурботності, - продовжує Притула. - Тут спокійніше, ніж у Києві. А найкращий відпочинок - у клубі після вечірки. І втомився, а адреналін такий, ніби після тижневого перебування в Дубаї. Зараз закінчився сезон "Вар'ятів" та участь у ранковому шоу "Підйом". Але про відпочинок не думаю. Через тиждень із колективом "Нового каналу" вилітаємо до Севастополя, де півтора місяця триватимуть зйомки нового шоу "Я - герой". Потім зйомки "Зроби мені смішно", а там уже наступний сезон.

Тепер побачити "Вар'ятів" у Львові можна буде у вересні. Окремо хлопці виступатимуть на приватних вечірках.

- З'явився непідкупний інтерес до такого виду розваг. А головне - люди люблять інтелектуальний український гумор.

Зараз ви читаєте новину «"У Львові заборонили казку про Червону Шапочку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути