пʼятниця, 14 листопада 2008 10:12

Чарлз стане першим монархом- покровителем ісламу та іудейства

Чарлз стане першим монархом- покровителем ісламу та іудейства

Принц Уельсу, якому сьогодні виповниться 60 років, планує здійснити символічну зміну, коли стане Королем Британії, - отримати титул Захисника Вір. Ця подія має відобразити полікультурне суспільство країни.

Оприлюднюючи ідею отримання нового титулу декілька років тому, Принц викликав суперечки в колах англіканських церковнослужителів, адже цей крок означатиме спробу підтримати інші релігії в Британії.

"Принц каже, що хоче стати Захисником усіх релігійних віросповідань, а не лише англіканської церкви, проте Коронація є англіканською церемонією. Будь-які зміни необхідно буде затвердити законом," - говорить Вернон Богданор, професор Охсвордського університету.

Для втілення свого бажання принцу доведеться подолати досить складні перешкоди, першою з яких є отримання від парламенту Британії схвалення щодо внесення змін у Закон королівських титулів від 1953 року.

Монарху присвоювався титул Захисника віри з того часу, як Папа Римський подарував цей титул королю Генріху VIII в 1521 році за його підтримку римського католицизму.

"З приводу присвоєння титулу була вже пророблена певна робота, проте сама коронація ще не планувалася," - заявив прес-секретар королівської резиденції.

Після коронації, яка буде проходити у Вестмінстерському абатстві, вірогідно, що відбудеться інша церемонія присвоєння титулу захисника вір, таких як ісламської та індуістської, повідомляє Telegraph.

Зараз ви читаєте новину «Чарлз стане першим монархом- покровителем ісламу та іудейства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути