пʼятниця, 06 березня 2009 14:05

Пасивне куріння призводить до депресії

Пасивне куріння призводить до депресії

Пасивне куріння не тільки завдає шкоди легеням, але може також сприяти погіршенню настрою, стверджують американські вчені.

Ймовірність депресії у некурців, на яких впливає тютюновий дим вдома або на роботі, більш ніж удвічі вища, ніж у інших, йдеться у доповіді, представленій на зборах Американського психосоматичного суспільства в Чикаго.

Люди, аналіз крові яких підтвердив їх схильність до впливу тютюнового диму, який видихають інші курці, частіше демонстрували симптоми серйозної депресії, стверджує автор дослідження Френк Бандейра з кафедри медицини університету Маямі.

Ця робота стала першим американським дослідженням, яке пов"язує пасивне куріння з депресією. Водночас, інше дослідження з аналогічним висновком раніше було проведено в Японії.

Дослідження американців, на відміну від японського, підтверджувало схильність до впливу тютюновому диму шляхом вимірювання рівня котиніну - хімічної речовини, що утворюється в крові після вдихання тютюнового диму.

Зазначимо, дослідження британських вчених, згідно з яким пасивне куріння у багато разів підвищує ризик розвитку пневмонії, астми, бронхіту і отиту у дітей, які живуть в одному будинку з курцями, дало привід членам ради району Редбрідж прийняти особливу постанову. Відповідно до неї, з січня 2012 року в районі буде діяти заборона на усиновлення дітей курцями.

За матеріалом ИноПресса

Зараз ви читаєте новину «Пасивне куріння призводить до депресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути