Ексклюзиви
четвер, 07 серпня 2008 09:46

Куріння впливає на стать майбутньої дитини

Відмічено, що в останнє десятиліття дівчинки народжуються частіше. Данські і японські сексологи припускають, що причиною цьому є куріння. На їх думку, куріння після інтимної близькості різко знижує можливість майбутніх батьків зачати сина.

Були опитані батьки майже 12 тисяч новонароджених. Їх розділили на три групи. До першої увійшли мами і тати, що зовсім не курять. У другу - що палять до 20 сигарет на день.

І в третю - ті, хто викурює більше 20 сигарет щоденно. Особлива увага була приділена звичці палити до або після статевого акту.

Проаналізувавши відповіді, учені прийшли до висновку, що куріння діє на клітини сперми. На їх думку, клітки, які несуть Y-хромосоми, що відповідають за народження хлопчиків, чутливіші до змін в організмі, викликаним курінням.

А клітки сперми з Х-хромосомами не володіють такою високою чутливістю. Таким чином, виходить, що чоловіки, які хочуть мати спадкоємців чоловічої статі, повинні понизити дозу нікотину до і після статевого акту або взагалі не курити.

До того ж фахівці довели, що матері, що курили під час вагітності, народжували хлопчиків на третину рідше, ніж некурящі жінки. Якщо враховувати показники здоров"я і вік матерів, то з"ясовується, що у разі, коли курить ще і батько, шанс народити хлопчика знижувався майже наполовину. Крім того, на стать майбутньої дитини може впливати і пасивне куріння, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Куріння впливає на стать майбутньої дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути