вівторок, 07 грудня 2010 13:21

Нові гаманці не дозволяють власникам робити зайві витрати (ФОТО)

Американські інженери розробили три моделі гаманців, кожна з яких по-своєму повідомляє власника про контроль над витратами.

Фахівці лабораторії MIT Media Lab при Массачусетському технологічному інституті сконструювали Proverbial Wallets. Буквально - "Алегоричні гаманці".

Модель Bumblebee ("Джміль") здатна отримувати інформацію про всі угоди за кредитними картками власника. Щоразу, коли така угода відбувається, гаманець повідомляє про це вібруючим звуком, що нагадує дзижчання джмеля.

Між "половинками" портмоне моделі Mother Bear ("Ведмедиця") встановлено шарнір, аналогічний дверній петлі. У разі якщо власник виходить за рамки бюджету, шарнір "чинить опір" відкриттю, захищаючи фінанси подібно до того, як це робить ведмедиця, коли хтось ображає її дитинчат. У результаті гаманець все одно вдасться відкрити, проте його господар зможе зайвий раз подумати, наскільки необхідна та чи інша витрата.

Модель Peacock ("Півень") збільшується в розмірах, коли коштів на банківських картах стає більше, і зменшується у міру наближення цієї суми до нуля. Усі три види інноваційних гаманців здатні сполучатися через Bluetooth з мобільним телефоном, від якого вони і отримують необхідну фінансову інформацію. Для цього використовується платформа Hands and Fingers, також розроблена в MIT Media Lab.

Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Нові гаманці не дозволяють власникам робити зайві витрати (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути