понеділок, 11 листопада 2013 13:31

На виставці екзотичних тварин кролики перелякалися тхорів і відмовилися бігати
16

Фото: Фото: Сергій Старостенко

На вихідних у столичному Будинку природи відбулася виставка екзотичних домашніх тварин. Власники принесли породистих кроликів, удавів, павуків, тхорів.

Ксенія Ісланова показала свого удава, кількох пітонів і павука-птахоїда. Двометровому удаву 10 років. Раз на тиждень його годують кроликом або зв'язкою курчат. Ксенія тримає удава на шиї, той обвився довкола дівчини, хвіст поклав їй на коліна. На дотик — теплий — хоч тварина холоднокровна, але нагрілася від людського тепла.

"Удави, пітони і павуки ідеально підходять людям із врівноваженим характером. Принаймні, не отримаєте сердечний напад, коли тварина виповзе з тераріуму і ранком ви прокинетеся в одному ліжку. В мене є друг, який поселив свого удава в тумбочці комоду. Кожної ночі удав шукає тепла - заповзає до нього під ковдру. Головне - не лякатися, не робити різких рухів, аби не налякати його. Беріть і акуратно несіть до тераріуму", - говорить Ксенія.

Наприкінці виставки організатори влаштували перегони кроликів через перепони. Проте кролі стрибати не схотіли. Вони злякалися запаху тхорів, яких перед цим виводили на бігову доріжку. Тхори є одними з їхніх ворогів у природі.

"Кролики дуже лякливі тварини, через сильний стрес у них може статися інфаркт, який закінчиться смертю. Вони бояться запаху  ворогів – вовків, лисів, тхорів", - розповіла власниця розплідника "Терем-Теремок" Людмила Пономаренко.

Тхорів нечасто тримають удома. Це хижі тварини з дуже пластичним тілом і сильним мускусним запахом. Вони практично не подають голосу, тому зручні для утримання в квартирах. Більшість часу граційно сплять, звісившись із гамаків, які їм ставлять у клітки. Мордочки в них симпатичні. Можливо, тому тхорів власники часто одягають у "дамські" шляпки і маленьки "чоловічі" котелки.

"Люди, які вперше заводять тхора, лякаються, коли він засинає. Тварина так міцно спить, що нереально розбудити. Клієнти дзвонять мені в паніці: наш тхір помер, лежить, як тряпочка і ні на що не реагує! Я в такому випадку рекомендую залишити тваринку на теплому місці, і за кілька годин вона оживає", - каже ветлікар Наталя Рябова.

Зараз ви читаєте новину «На виставці екзотичних тварин кролики перелякалися тхорів і відмовилися бігати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути