четвер, 20 грудня 2012 02:20

Кінця світу не буде - це лише помилка в перекладі літописів?

Кінця світу не буде - це  лише помилка в перекладі літописів?

Незважаючи на спростування, основним гаслом залишається: "Рятуйся хто може": від китайських бункерів-куль до вілл в Паданській долині і Венеції, гротів в Туреччині і запасів свічок і гасу в Росії, пише Елеонора Лоруссо в тижневику Panorama.

"Не хвилюйтеся, кінця світу не буде, це була всього лише помилка в перекладі. За кілька днів до Апокаліпсису з'явилася нова версія про те, що запис про кінець світу 21 грудня 2012 був переведений невірно. Із такими заявами виступають американські археологи. Вони заначають, що 21 грудня, згідно з календарем доколумбійской ери, почнеться новий "baktum" - новий період в 394 роки ", - заспокоює журналістка.

Судячи з усього, Апокаліпсис вже відбувся. Насправді він був запланований на 2005 рік. Вся справа в помилці, що закралася в розрахунки Діонігі Іль Пікколо - ченця, якому було доручено привести до ладу календар Папи Ормізда, говориться в статті. Після складних досліджень монах оголосив, що нумерація років починається з Пасхи 526 року, однак Діонігі припустився помилки в сім років, забувши врахувати роки правління Октавіана до того, як він самопроголосив себе імператором Августом, пише автор статті.

"Але хто все це пояснить китайцям, які вибудували бункери у формі кулі, здатні встояти в будь-яких умовах? Або адвокату з Падуї, який побудував фортецю, здатну захистити його, дружину і синочка? Рік тому стало відомо про 38 італійців, що побудували в мексиканському Юкатані селище з будинками з міцними дверима та вікнами та цілою мережею підземних тунелів. В Сибіру йдуть нарозхват набори для виживання: за 22 євро можна принести додому пляшку горілки, рибні консерви, мішок гречки, ліки, мотузку та фотокопію паспорта, оповідає видання. У Києві змітають з прилавків свічки, гас і цукор. У Челябінську будують величезну арку в стилі майя - ймовірно, як заклинання від біди.

У США протиатомні бункери з усіма зручностями (і навіть розкошами) можуть коштувати до 5,3 млн євро. У Туреччині населення не так турбується - там повно природних печер, продовжує журналістка. В Англії побудовано величезне бомбосховище, а у Венеції виставлена ??на продаж вілла з залом для більярду, спальнями, гідромасажною ванною, таверною і баром, але найголовніше - з протиатомним бункером, збудованим у розпал холодної війни. Ціна: 1 мільйон 300 тисяч євро.

Зараз ви читаєте новину «Кінця світу не буде - це лише помилка в перекладі літописів?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути