середа, 19 грудня 2012 20:55

"Маємо набитий овочами погріб, грубу з лежанкою в селі. Справимося" - люди про "кінець світу"

"Маємо набитий овочами погріб, грубу з лежанкою в селі. Справимося" - люди про "кінець світу"
Українці не вірять у кінець світу 21 грудня 2012 року, а вірять у Бога. Фото: kontrakty.ua

Як ви уявляєте кінець світу?

Володимир Чазов, 58 років, завідувач геріатрично-реабілітаційного відділення, с. Денисів, Козівський район, Тернопільська обл.:

"Не може перед Різдвом бути кінця світу. І я не хочу вірити в нього. Порося зарізав - треба з'їсти, друга внучка родилася - треба заміж видати. Живим про живе треба думати. Але як парад планет стане, магнітне поле землі зміниться. Що тоді буде, ніхто не скаже. Певно, то на комп'ютерні системи повліяє. Деякий час люди не будуть по мобільним спілкуватися, але зато більше в гості ходитимуть. Землетруси можуть бути. Другий чорнобиль може бухнути".

Лідія Філіпова 38 років, маркетолог, Київ:

"Якщо буде кінець світу, ми про нього не дізнаємось. Або 21 грудня все замре і самознищиться, або я піду як завжди на роботу. Вірю, що можливо людство перейде в інший духовний вимір і зміняться цінності. Не вірю в катастрофи, типу падіння астероїда, чи що сонце спалить землю".

Назар Колісніченко, 23 роки, безробітний, с. Шукайвода, Христинівський район, Черкаська обл.:

"Я атеїст і в якісь там релігійні легенди кінця світу не вірю. Справжній кінець світу наступить тоді, як ми самі себе засиплемо сміттям і потруїмо викидами. Мало хто бачив, скільки сміття від одного супермаркету. А його треба кудись дівати, і так щодня. Можливо "кінець" прийде після третьої світової. Але навряд всі один одного перевбивають. Хоча для декого кінець світу може наступити, якщо просто вимкнути інтернет".

Роман Максимець, 31 рік, начальник відділу казначейства, Львів:

"Я - віруюча людина. Бог має якимось чином усіх людей одночасно забрати на небо і тоді знищити землю. Тому цьогорічний кінець світу - це байка, вигадки якихось комерційних груп. Кинули таку качку, щоб нажитися на продажі бункерів, свічок, їжі. Кінець світу колись таки настане, але наше покоління цього явно не побачить. Він буде раптовим, а не довга мученицька смерть від холоду, голоду і в темноті".

Юлія Созіна, 26 років, системний адміністратор, Рівне:

"Ніякого кінця світу у п'ятницю не буде - якийсь псих видумав, інші психи підтримали, а народ у все вірить. Торік у Рівному навіть бігборди були з призивом покаятися, бо скоро всі вмремо і що? Досі всі живі. Якщо глобальна катастрофа і станеться, то її все одно ніхто не спрогнозує, навіть НАСА. Уявляю собі, що Кінець світу буде як у фільмах "2012" чи "Армагеддоні" – землетрус, астероїд, велетенське цунамі чи щось таке, але станеться воно за кілька мільйонів років, не раніше. Ну хіба що людство поступово вимре від голоду. Всю цю паніку навколо 21 грудня підняли журналісти, кіношники і торговці. А є ще такий тип людей, яким просто подобається боятися і лякати інших - вони мріють, що переживуть усіх і запасають собі консерви в бункерах. Особисто я на вихідні їду до брата і кінця світу в моїх планах точно немає".

Віта Томищ, 27 років, с. Лісова Лисіївка Калинівський район, Вінницька обл.:

"Ми з чоловіком не віримо у кінець світу, того й не готувалися до нього. Та якщо зникне світло, стане все. Ніяких цунамі не буде, бо у нас не та місцевість. Хіба що може статися розкол землі чи землетрус. На всяк випадок зніму зарплату у банкоматі. Не дай Бог, станеться збій у системі. Але як проснемося 22 грудня, то голосно будемо реготати над тими, хто скуповував у магазинах свічки, сірники та консерви. На той день передають легенький морозець. Вийдемо на двір і підемо гуляти".

Наталія Пономаренко, 17 років, учениця 11 класу Полтавської гімназії №31:

"У п'ятницю кінця світу не буде, про це говорить навіть саме плем'я Майя. Але апокаліпсис можливий років через п'ятдесят в чотирьох варіантах. Перший, за цей час набудуємо стільки заводів, що станеться екологічна катастрофа, вона спричинить купу хвороб від яких і вимремо як мухи. Недавно була в Запоріжжі, там через викиди підприємств вже неможливо дихати, а у людей поголовно астма й хронічний тонзиліт. Другий, через ті самі заводи вже почалось глобальне потепління, Антарктида поступово тане, підніметься рівень води, затопить більшу половину суші. Або через екологію стоншиться озоновий слой планети, через це, метеорити, які в ньому згорали, долітатимуть до землі. Кілька таких упаде й не залишиться нічого живого. Ще вірю у варіант кінця світу, коли кількість людей на землі буде більшою восьми мільярдів. На стількох не вистачить ресурсів та їжі. Почнуться голод та війни за воду й землю".

Марія Клименко, 40 років, безробітна, місто Умань, Черкаська обл.:

"Для мене – кінець світу – це коли Господь відвернеться від людей. Щодня спостерігаю, що це потроху стається. Зло, насилля, нерівноправність, гноблення. Але все одно у світі залишається чимало хорошого. Вчора мій знайомий їхав з Миколаївської області. На автовокзалі – холод собачий. Автобус відмінили. Наступний – через 4 години. Касирка, всупереч правилам, впустила кількох людей до приміщення каси, де працював обігрівач. Хоча пасажирів не знала, вони могли обікрасти касу, могла отримати догану від начальства. З таких речей і складається світ. Доброти є чимало, головне її вчасно помічати.

У Біблії немає такої дати – кінець світу 21 грудня.

Астрологи пророкують, що можливо, на кілька днів зникне сонце, електрика. Якщо так станеться – думаю, з дітьми й чоловіком пересидимо ці кілька днів. Маємо погріб набитий овочами, грубу з лежанкою в селі. Справимося".

Катерина Фурманюк, 54 роки, безробітна, Донецьк:

"Узагалі-то я вірю, що життя нескінченне. Тільки міняє свої форми, адже все-таки ми божі створіння і якщо не в такій якості, в якійсь іншій залишимося. Якщо кінець настане, він виглядатиме як у Біблії. Всесвітній потоп або якесь інше глобальне порушення природи, яке знищить світову цивілізацію. Спочатку тотально згасне світло, а потім буде все як у Фокусимі. Після такої всесвітньої Фокусими врятуються декілька праведників, каже Біблія. Може, так воно і буде? Адже земля спаплюжена загальним злом та небажанням берегти навколишній світ, так що в якомусь сенсі, звичайно, кінець наближаємо".

Зараз ви читаєте новину «"Маємо набитий овочами погріб, грубу з лежанкою в селі. Справимося" - люди про "кінець світу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути