середа, 19 грудня 2012 19:01

Марина Соколян: "Ще жоден кінець світу не дав мені змогу прогуляти роботу"

Письменниця Марина Соколян вважає, що будь-яка дата може стати доленосною, якщо багато людей повірять у її значимість. Не виняток і 21 грудня. Однак чекати на апокаліпсис не радить.

"Я вірю в те, що дати мають особливе значення для людства. Ще з часів піфагорійців, а може і раніше – щойно були винайдені числа взагалі – числам і датам приписували містичне значення. Імовірно, це пов'язано з тим, що людині потрібна якась віха переходу, символ межі, яка розділяє різні стани. З цим пов'язується і сподівання: нехай зараз щось не так, але після завершення цієї фази імовірні зміни на краще. Якщо достатня кількість людей повірить у певну дату та її значення, ця віра може змінити щось і у дійсності".

Марина зізнається, що доволі забобонна, але п'ятниця буде для неї звичайним робочим днем.

"Я більше прислухаюся до забобонів власної культури – ну от, приміром, усі ці чорні коти та розбиті дзеркала. А майанські пророцтва… Гадаю, якби я була з народу майя, то серйозно би замислилася про вічне. Цей день – робочий, на жаль. Іще жоден кінець світу не дозволив мені прогуляти роботу. Але от наступного дня збираюся влаштувати вечірку в мезоамериканському стилі. Себто, якщо цей наступний день настане відповідно до плану".

Якби знала, що живе останній день — говорила б, що любить їх, близьким, - зізнається Марина.

"Каятися в гріхах слід тоді, коли ти справді розкаявся, а не тоді, коли тобі загрожують страшним судом. Так само, як і просити пробачення. От може, сказати всім, кого любиш, але досі про це не казав – оце варто в будь-якому разі. Що ж до веселих гулянок і непристойних розваг – з цим варто почекати. Ану як апокаліпсис не настане? Тоді довго іще червонітимеш".

 

Зараз ви читаєте новину «Марина Соколян: "Ще жоден кінець світу не дав мені змогу прогуляти роботу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути