Ексклюзиви
середа, 19 грудня 2012 19:10

74% киян не вірять у "кінець світу" 21 грудня 2012 року

74% киян не вірять у "кінець світу" 21 грудня 2012 року
92,5% опитаних КМІС жителів Києва ніяк не готуються до "кінця світу". Фото: shutterstock.com

Переважна більшість жителів Києва не вірять у настання "кінця світу" 21 грудня 2012 року.

Згідно з даними опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), 74% киян однозначно не вірять у можливість настання кінця світу, 18% - скоріше не вірять. Водночас лише 2% однозначно вірять у те, що збудеться "пророцтво майя", і 3% - скоріше вірять. Ще 3% утрималися від відповіді на це питання.

При цьому 98% опитаних жителів української столиці чули про те, що 21 грудня 2012 року згідно з календарем народу майя ймовірно настане "кінець світу".

92,5% опитаних КМІС жителів Києва ніяк не готуються до "кінця світу". 2% вирішили все ж запастися свічками, 1,5% готуються духовно і ходять до церкви. Менше 1,5% респондентів запасаються продуктами харчування, товарами першої необхідності. 1,1% вирішили частіше бачитися з друзями. Тільки одиниці запасаються грошима, шукають бункер або інший притулок.

30% киян вважають, що "кінець світу" в принципі ніколи не настане, 37% - що може наступити не за їхнього життя, 7% припускають, що таке станеться за їхнього життя. 26% - утрималися від відповіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-15 кінців світу у кіно: астероїд, зомбі, інопланетяни

Серед інших відповідей на запитання про підготовку до можливого "кінця світу" кияни відзначали: "є сокира", "є гасова лампа", "зібрав теплі речі", "написав заповіт", "моніторю громадську думку", "хочу готуватися, але чоловік проти, тому ми не готуємося", "накрию стіл", "дзвоню знайомим, щоб десь переночувати, тому що у нас будинок в аварійному стані", "дивлюся всі фільми, які не дивився до цього".

Деякі учасники опитування збираються виїхати з Києва і провести 21 грудня на природі.

Із 28 листопада по 9 грудня КМІС провів опитування громадської думки серед мешканців Києва. Всього було опитано 1005 респондентів старше 18 років методом CATI - computer-assisted telephone interviewing (особисте інтерв'ю по телефону). Вибірка є репрезентативною дорослому населенню міста Києва за статтю, віком і територіально-адміністративній структурі. Статистична похибка вибірки з вірогідністю 0,95 не перевищує 3.2% для показників близьких до 50%, 2.7% - для показників близьких до 25%, 1.9% - для показників близьких до 10%, 1.4% - для показників близьких до 5%, 0.6 % - для показників близьких до 1%.

Зараз ви читаєте новину «74% киян не вірять у "кінець світу" 21 грудня 2012 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути