середа, 16 грудня 2020 14:39

Кенгуру здатні спілкуватися з людьми не гірше за собак
5

Кенгуру здатні свідомо взаємодіяти з людьми так само, як і собаки.

Це суперечить поширеним думкам про те, що на таку поведінку здатні лише приручені тварини, зазначає австралійський професор Алан Макеліґот із Сіднейського університету, пише Biology Letters.

"Наше дослідження вказує, що потенціал референтної свідомої комунікації тварин із людьми був недооцінений", - говорить Макеліґот.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серфер дивом вижив після нападу акули

Дослідники простежили за поведінкою 11 дорослих кенгуру, які жили в неволі, але не були одомашнені. Біля тварин клали їжу в закритому пластиковому контейнері й спостерігали, як ті поводитимуться, аби її роздобути.

10 із 11 кенгуру пильно дивилися на експериментатора, який клав їжу, а 9 - ще й переводили погляд із експериментатора на контейнер. Дослідники також помітили випадки, коли кенгуру підштовхували експериментатора носом чи терлися об нього, тобто свідомо застосовували форми комунікації.

Кенгуру, кози та собаки - соціальні тварини. Австралійські науковці пропонують шукати пояснення "спілкування" кенгуру саме в цьому.

Фото: pexels.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зібрали кращі світлини погодних явищ 2020 року

Поблизу Чикаго правоохоронці міста Перу упродовж 2 год. намагалася спіймати кенгуру, який втік від господаря та гуляв містом. Разом із поліцейськими тварину на ім'я Уоллі переслідували пожежники та місцеві жителі.

Зараз ви читаєте новину «Кенгуру здатні спілкуватися з людьми не гірше за собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути