Ексклюзиви
субота, 28 січня 2012 11:45

Казахстанський єпископ виправдав зображення чиновника на фресці

У Казахстані єпископ Костанайський і Рудненський Анатолій, в єпархії якого на фресці собору був зображений голова обласної адміністрації, визнав це допустимим. Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Канонічного відступу у розпису немає", - заявив священик. Він зазначив, що художник при написанні ікони може використовувати в тому числі "оточуючі приклади".

"Спаситель жив серед людей праведних і грішних, здорових і хворих, багатих і бідних, біснуватих і мудрих - все це має місце бути в розпису", - сказав Анатолій. Він додав, що на іконах можна побачити, наприклад, бісів, які спокушають святих. "Але вклоняємося [ми] не мучителям, а мученикам", - пояснив єпископ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Казахстанського чиновника зобразили на фресці біля Христа

Священик також зазначив, що ікони і фрески "приймаються в церкви через освячення і благословення єпископа".

Зображення чиновника - акима (глави адміністрації) Костанайської області Сергія Кулагіна - потрапило на фреску собору Святого Іоанна Богослова, нещодавно відкритого в місті Рудному. Чиновника зобразили серед зустрічаючих Ісуса Христа в Єрусалимі.

Те, що на фресці зображено саме Кулагін, як писала газета "Время", підтвердила секретар Костанайської-Рудненської єпархії Марина Корольова.

Розпис у храмі, як повідомлялося, виконали майстри російської Палехської школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли найдавніші ікони з зображенням Петра і Павла (ФОТО)

Сам Кулагін (нині він вже не обіймає посаду акима: минулого тижня його призначили сенатором) заявив, що портрет був поміщений на фреску не з його ініціативи. "Я нікого не просив про те, щоб мене зобразили під куполом. Нікому такої команди не давав", - цитує його "Новости-Казахстан".

За словами колишнього глави обласної адміністрації, коли він побачив свій портрет, то "дав команду, щоб це прибрали" (чиновник запропонував зафарбувати своє зображення). Кулагін вважає, що це досі не було зроблено з технічних причин.

Сенатор приєднався до критики, висловленої з приводу його портрета в храмі, заявивши, що "це нескромно" і "це богохульство".

Зараз ви читаєте новину «Казахстанський єпископ виправдав зображення чиновника на фресці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути