понеділок, 07 листопада 2011 09:58

На фресці Джотто реставратори помітили зображення диявола

На фресці Джотто реставратори помітили зображення диявола

Реставратори, які працюють в базиліці святого Франциска в Ассізі, виявили зображення диявола на фресці Джотто, повідомляє Reuters.

Як розповів на прес-конференції, що пройшла в суботу, 5 листопада, керівник групи реставраторів Серджіо Фузетті (Sergio Fusetti), зображення диявола було виявлено на одній з фресок на стелі базиліки, що зображують життєпис святого Франциска Ассизького.

Якщо дивитися на фреску номер 20 знизу, повідомив Фуссеті, диявола, зображеного серед хмар, практично невидно, проте при близькому розгляді його "профіль з гачкуватим носом, ріжки і посмішка" чітко видні.

Реставратор припустив, що Джотто "хотів трохи пожартувати", при цьому художник зробив так, що диявол ледь помітний. Фуссеті також не виключив, що дияволу на фресці Джотто міг надати риси когось зі своїх знайомих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мікеланджело під час створення "Страшного суду" надихали геї

Базиліка святого Франциска в Ассізі, де покояться мощі святого, була побудована в XII столітті. Церкву прикрашають 28 фресок, написаних Джотто і його учнями. Базиліка, внесена до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, в 1997 році постраждала в результаті землетрусу. Після землетрусу фрескам, включаючи ту, де було виявлено зображення диявола, потрібна реставрація.

Зараз ви читаєте новину «На фресці Джотто реставратори помітили зображення диявола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі