середа, 09 квітня 2008 16:04

Як позбутися кісточок на пальцях ніг

Лікувати цю "негарну" недугу дуже тяжко, проблематично і досить довго. Але й опускати руки не варто. Передусім треба нормалізувати діяльність печінки, підшлункової залози, поповнити свій організм мікро- та макроелементами. Дієта, бальнеотерапія, фітотерапія - ось необхідний комплекс для боротьби з цією недугою.

З фітозасобів можна порадити такі: плоди шипшини коричної, корені цикорію дикого, бруньки тополі чорної, листя первоцвіту весняного, стовпчики з приймочками кукурудзи звичайної.

Візьміть по 1 ст. л. кожного компонента, додайте 250 мл окропу, кип`ятіть 5 хв, настоюйте 4 год і вживайте по 50-100 мл 3-4 рази на добу за 30 хв до їди. Протягом усього курсу лікування (1,5-2 міс.) робіть ванни для ніг (3-4 рази на тиждень). По 10 ст. л. листя тополі чорної, берези бородавчастої, трави меліси лікарської та чебрецю звичайного залийте 3 л води, кип`ятіть 5 хв, кілька годин настоюйте і додайте до загальної ванни. Температура води для ванни (за відсутності набряків ніг) не повинна перевищувати 40°С (оптимальна температура 30-35°С). Якщо ноги набрякають, ванни мають бути ледь теплими. Тривалість таких процедур у будь-якому разі 15-20 хв, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутися кісточок на пальцях ніг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути