неділя, 19 травня 2024 03:05

Чому ефект червоних очей на фото може бути хорошим знаком

Чому ефект червоних очей на фото може бути хорошим знаком
Відсутність червоних очей на фото може свідчити про наявні хвороби Фото: pinterest

Червоні очі можуть зіпсувати ваші знімки, але їх наявність може бути хорошим знаком.

Якщо у вас на фотографіях немає червоних очей, це може бути ознакою серйозного захворювання, пише dailystar.

Червоні очі можуть дуже дратувати, коли справа доходить до фотографування.

Незалежно від освітлення в кімнаті чи моменту, коли ви моргаєте, це все одно може свідчити про те, що у вас червоні очі. Тепер, на думку експертів, це насправді добре.

Це тому, що камери можуть визначити, що відбувається за вашими очима. Спалах освітлює внутрішню частину ваших очей і дозволяє побачити червоні кровоносні судини.

За даними Американської академії офтальмології, "червоний рефлекс виникає, коли спалах камери освітлює збагачену кров'ю сітківку".

"Якщо очі дивляться прямо на об'єктив камери, а колір рефлексу в обох очах червоний, це зазвичай є хорошою ознакою того, що сітківка обох очей вільна та здорова".

Але деякі люди переглянули б свої знімки й помітили, що на їхніх зіницях фото не вплинуло. Однак відсутність червоних очей також може бути ознакою попередження про те, що щось не так.

Є кілька поширених станів, які можна виявити таким чином, як-от косоокість, тобто очі людини спрямовані в різні боки.

Також відомий як косоокість, зазвичай це незначна проблема, яка регулярно спостерігається у маленьких дітей, яку можна виправити та пояснити, чому червоне лише одне око.

Але вважається, що це також може бути симптомом рідкісного типу дитячого раку, відомого як ретинобластома, який був виявлений батьками, які помітили очі своїх дітей на фото зі спалахом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали згубну звичку, яка погіршує зір

Це впливає на задню частину ока, сітківку, яка посилає сигнали в мозок, щоб допомогти вам бачити, і є небезпечною для життя. Це може виглядати як білий, жовтий або чорний відблиск на зіницях.

Якщо ви помітили біле або жовтувате світіння, відоме як лейкокорія, це може означати, що хтось страждає від безболісного та повільно прогресуючого захворювання очей, хвороби Коутса.

NHS стверджує, що це "аномалія кровоносних судин у задній частині ока", також відомої як сітківка. Зазвичай воно вражає одне око, але може призвести до постійної втрати зору, якщо його не діагностувати.

Ризик розвитку катаракти та вікової макулярної дегенерації очей можуть знизити деякі продукти. Серед них - морква, солодкий перець, апельсини, горіхи.

Також слід звернути увагу на продукти, які містять лютеїн, зеаксантин. Ними багаті, наприклад, броколі та інші види капусти, кукурудза, апельсини, яйця, нектарини та шпинат.

Зараз ви читаєте новину «Чому ефект червоних очей на фото може бути хорошим знаком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути