Ексклюзиви
понеділок, 24 жовтня 2011 15:44

Інтернет-порнографія призводить до "омолодження" імпотенції

Інтернет-порнографія призводить до "омолодження" імпотенції

Учені кажуть, що порнографія в інтернеті породила ціле покоління молодих людей, які безнадійні в ліжку, тому що вже не здатні збуджуватись під час звичайних сексуальних контактів. У результаті імпотенція молодіє, перестаючи бути проблемою чоловіків середнього віку зі слабким здоров'ям, пише британська газета The Daily Mail з посиланням на спеціалізований журнал Psychology Today.

У статті в Psychology Today, під заголовком "Порно-індукована сексуальна дисфункція як зростаюча проблема", її автори пояснюють, що втрата лібідо у віці до 30 років викликається безперервною надмірною стимуляцією виділення допаміну - нейромедіатора, який активує реакцію організму на сексуальне задоволення. Головна причина надмірного виділення цього гормону - багаторазовий перегляд порнографії в інтернеті.

"Парадоксальний ефект", на думку авторів дослідження полягає в тому, що мозок втрачає здатність реагувати на допамін, а це означає, що споживачам порнографії для збудження потрібні все більш екстремальні переживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У університетах США почали вивчати порнографію

У ХХ столітті вчені прийшли до висновку, що порнографія може бути корисна для дорослих людей. Наприклад, для молоді порно може бути свого роду посібником з сексуальної грамотності, а для літніх людей, чия сексуальність вже в'яне, воно може бути ефективним засобом стимуляції статевого збудження.

Однак у часи, коли були зроблені подібні висновки, порнографія носила достатнього обмежений характер і не була настільки доступною, як після появи інтернету.

Інтернет-користувачі домагаються викиду допаміну, переглядаючи порно в декількох вікнах відразу, шляхом нескінченного пошуку, швидкого перемотування вперед у пошуках чого-небудь гарячышого, беручи участь в онлайнових секс-чатах і спілкуючись за допомогою веб-камер.

У результаті у "деяких користувачів розвивається стан звикання до допаміну, в результаті чого вони не можуть досягти ерекції без постійної стимуляції припливу цього гормону через інтернет". Багато з них були в шоці, коли виявили, що їх чутливість "до нормального сексу" знижується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія Путіна розповіла, що таке порнографія

Більшість чоловіків, за її словами, не вірять, що порнографія може бути джерелом сексуальних проблем. "Замість цього, багато з них переконують себе, що еректильна дисфункція в 20 років - це нормально", - говорить Робінсон. "Вони дивуються, що інтенсивне використання порно може позначитись негативно, що ніхто не говорив їм про такі наслідки начебто нешкідливого захоплення".

Дослыдниця, тим не менш, запевняє, що відновлення сексуальних функцій можливе протягом місяця, якщо повністю відмовитись від споживання понографіі і дати мозку можливість "перезавантажитись".

Однак, за її словами, під час відновлення неминуча "ломка" - така ж, як у наркоманів, що виражається в тимчасовій втраті лібідо. Інші симптоми: "безсоння, дратівливість, паніка, відчай, зниження концентрації уваги", а в деяких випадках  - нездужання, схоже на грип.

Зараз ви читаєте новину «Інтернет-порнографія призводить до "омолодження" імпотенції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути