середа, 16 лютого 2011 17:08

Хірурги України та Росії зробили спільну операцію на серці (ФОТО)
8

Фото: Андрій Шматов, Gazeta.ua

Учора в Київському міському центрі серця головний кардіохірург Росії Лео Бокерія та директор центру Борис Тодуров зробили спільну операцію по заміні клапану на серці 28-річного Андрія Кирийчука з міста Коростень на Житомирщині.

Таким чином вони розпочали співпрацю Росії й України у галузі медицини.

"На операцію син ішов з посмішкою на обличчі. Все казав: "Я здоровіший всіх здорових!", а тут таке. Підступність цього клапану в тому, що на самопочутті людини його вада ніяк не позначується. Людина навіть активнішою стає. Млявість, болі починаються тоді, коли вже нічого зробити не можна. Ми ще коли Андрюші 14 років було виявили, що у нього вроджена вада серця. Андрій за освітою юрист. Зараз власний бізнес починає", - розповіла мати пацієнта Валентина Іванівна.

Вони з чоловіком чекали сина під операційною. Операція тривала 2 години. Серце зупиняли. Кровообіг підтримували завдяки спеціальному апарату.

Після операції Лео Антонович розповів про пересадку штучного серця, яку зробив торік.

"10 місяців тому вживив штучне американське серце своїй 62-річній пацієнтці. У неї була висока легенева гіпертензія, тому треба було негайно робити операцію. Донорське серце дуже важко було для неї знайти: важила менше 50 кг, а гинуть в основному молоді чоловіки. Їхні серця для неї завеликі. 9 місяців дама жила з цим серцем, а потім вже їй донорське поставили. Фірма, яка робить ці механічні серця, прислала мені листівку: "Вітаємо вас! Це перша у світі успішна операція з нашим серцем", - сказав він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Хірурги України та Росії зробили спільну операцію на серці (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути