четвер, 08 жовтня 2009 11:38

ФБР здійснило найбільше в історії кіберзлочинів затримання фішерів

ФБР здійснило найбільше в історії кіберзлочинів затримання фішерів
У США та Єгипті було затримано близько 100 чоловік, підозрюваних в участі у великій фішингових атак на американські банки.

Одне з найбільших розслідувань в області комп"ютерної безпеки наближається до завершення. Влада США та Єгипту змогли піймати банду фішерів, які пограбували декілька сотень клієнтів двох американських банків.

Всього було заарештовано близько 100 осіб, обвинувачених в участі у масштабній фішинговій атаці. З них 53 підозрюваних потрапили в руки поліції в Південній Каліфорнії, Неваді і Північній Кароліні, а ще 47 були знайдені в Єгипті.

Ця серія арештів стала довгоочікуваним завершенням операції під кодовим ім"ям "Phish Phry", що триває вже близько двох років. За інформацією ФБР, це одне з найбільших затримань за всю історію кіберзлочинів.

Підозрювані обвинувачуються в крадіжці грошей з банківських рахунків користувачів за допомогою фішингових повідомлень. Підроблюючи банківські електронні листи, зловмисники дізнавалися у своїх жертв реквізити, а потім переводили чужі гроші на свої рахунки. За попередньою інформацією, єгиптяни займалися технічною стороною фішингової системи, а американці взяли на себе відмивання вкрадених грошей. Трьох ватажків банди поліція також затримала в США.

Всі заарештовані звинувачуються в змові для здійснення банківського шахрайства, а ватажкам пред"явлені обвинувачення ще по трьох пунктах: несанкціонований доступ до захищених комп"ютерів, відмивання грошей і крадіжка особистості (саме так називають використання фішерами персональних даних існуючих людей для введення своїх жертв в оману).

"Складність їх злочинної схеми наочно демонструє, наскільки витонченим може бути фішинг," - пояснює Кейт Болкар (Keith Bolcar), директор Лос-Анджелеського відділення ФБР. - "Для того, щоб об"єднати знання та вміння кращих стратегів, хакерів і фінансистів, меткі шахраї почали наймати помічників як у своїй країні, так і за кордоном".

За матеріалом: Infox.ru


Зараз ви читаєте новину «ФБР здійснило найбільше в історії кіберзлочинів затримання фішерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути