понеділок, 11 серпня 2008 12:38

Доброта залежить від ваги людини

Товариські і доброзичливі люди набагато частіше страждають від надлишку зайвої ваги, ніж нервові - до такого висновку прийшли японські учені після проведення масштабного дослідження.

В ході дослідження на північному сході Японії, в якому взяли участь більше 30 тисяч чоловік у віці від 40 до 64 років, учені вивчали зв"язок між зростом і вагою людини і її психологічним типом.

З"ясувалося, що люди з індексом маси тіла BMI (BodyMassIndex) більше 25 - часто використовуваний показник огрядності - зазвичай відрізняються відкритим характером. З урахуванням інших чинників, як, наприклад, куріння, мужчини-екстраверти в 1,73 рази більш схильні до огрядності, ніж інтроверти. У жінок це співвідношення дорівнює 1,53. В той же час люди, схильні до частих нервових переживань, в два раз частіше, ніж спокійні і урівноважені мають BMI 18,5.

Індекс BMI (BodyMassIndex), вимірює співвідношення ваги тіла і зросту, і визначається діленням ваги тіла людини на величину його зросту в квадраті. Індекс до 20 одиниць указує на дистрофію, індекс 20-24 - на нормальну вагу для дорослих, індекс 25-26 - на ожиріння першого ступеня, 27-29 - ожиріння другого ступеня, 30-35 - ожиріння як хвороба. При індексі 36 і більш виникає загроза життю.

Учені сподіваються, що результати їх досліджень допоможуть справитися з ожирінням і повнотою, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «Доброта залежить від ваги людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути