понеділок, 10 січня 2011 16:48

Дієтологи назвали фрукти, які роблять людину привабливою

Дієтологи назвали фрукти, які роблять людину привабливою

Регулярне вживання в їжу моркви, слив та інших овочів і фруктів інтенсивного яскравого кольору робить людей більш привабливими, стверджують фахівці з університету Сент-Ендрю і Брістольського університету.

Як відомо, люди з золотистим відтінком шкіри сприймаються оточуючими як в цілому більш здорові та привабливі. Виявляється, такий відтінок людській шкірі надають пігменти каротиноїди, що містяться у дарах саду та городу і фарбують їх у червоний, жовтий або оранжевий кольори, повідомляє Likar.info.

Зокрема, каротиноїдами багаті цитрусові, абрикоси, хурма, морква, гарбуз, томати, солодкий перець, обліпиха, плоди шипшини. Крім ефекту, каротиноїди надають позитивний вплив на роботу ендокринної системи, оберігають від несприятливих факторів навколишнього середовища, беруть участь у важливих біохімічних процесах в організмі.

Як раніше повідомляла Gazeta.ua, дослідження вчених довели, що морква також покращує роботу легенів у завзятих курців. Вітамін Е і бета-каротин, на які багата морква, протидіють вільним радикалам, які утворюються в легенях при дії тютюну і деяких забруднюючих речовин, що містяться в повітрі.

Зараз ви читаєте новину «Дієтологи назвали фрукти, які роблять людину привабливою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути