Дослідження учених довели, що морква покращує роботу легенів у завзятих курців.
Вітамін Е і бета-каротин, на які багата морква, протидіють вільним радикалам, які утворюються в легенях при дії тютюну і деяких забруднюючих речовин, що містяться в повітрі, пише Newsland.
Але не варто забувати, що бета-каротин і вітамін Е не можуть захистити курця від раку легенів і серцево-судинних захворювань.
Раніше Gazeta.ua повідомляла, що вживання моркви корисне при багатьох захворюваннях. Наприклад, при інфаркті міокарда, стенокардії, атеросклерозі, калькульозному холециститі, нирковокам`яній хворобі, анемії, злоякісних пухлинах, обмінному поліартриті, розладі діяльності шлунково-кишкового тракту, зниженні лактації, глистовій інвазії (гострики), геморої, катарі верхніх дихальних шляхів, стоматиті.
Моркву не рекомендується вживати при запаленні тонкої кишки, загостренні виразкової хвороби шлунку і дванадцятипалої кишки.
Морквяний сік використовують для полоскання рота при запаленні ясен, стоматиті.
А для лікування кашлю, полегшення відходу мокроти при бронхітах, ларингіті, трахеїтах, пневмонії народна медицина рекомендує застосовувати свіжовичавлений сік моркви з молоком.
Коментарі