На зиму заморожують овочеві суміші для супів та рагу.
— Спаржеву квасолю, перець, цибулю, моркву, зелений горошок і гриби дрібно нарізаю і пропарюю в пароварці 15 хвилин, — каже 27-річна Наталя Остапчук із Вінниці. — Можна це зробити на паровій бані. Розкладаю овочі на полотєнічку, щоб охололи й підсохли. Кладу в пакети для заморожування з пластиковою застібкою і ховаю в морозилку. Десяток таких пакетів на базарі коштують 2 гривні.
Пропарені овочі в супі будуть готові за 5 хв. Наталя за таким же рецептом заморожує рагу з баклажанів, кабачків, перцю, цибулі та картоплі. А ще відварений перець, який потім можна фарширувати.
Зелень для перших страв заморожує в кубиках. Дрібно нарізані петрушку й кріп засипає у форму для льоду, заливає холодною кип"яченою водою. Лід витягує з форми, складає в пакет і кладе в морозилку.
Коментарі