30-річна Олена Запашна з міста Здолбунів Рівненської області начиняє голубці салатом "Корейська морква". Каже, гостра начинка поліпшує травлення.
— Це холодна закуска. Подаю її гостям до горілки, з картопляним пюре. Беру вісім морквин середнього розміру, тру їх на довгі тонкі смужки. У мисці солю і приправляю чотирма зубками дрібно січеного часнику. Його можна спершу підсмажити у п"яти столових ложках соняшникової олії. Якщо не любите часник, візьміть цибулю. Потім даю дрібку червоного молотого перцю. Поливаю зверху гарячою олією з часником і перемішую.
Окремо Олена Запашна робить соус із двох столових ложок оцту та соєвого соусу. Додає чайну ложку цукру, дрібку меленого коріандру, трохи зеленої цибулі, петрушки, кропу. Перемішує із морквою. Готовий салат викладає в бланшоване капустяне листя. Скручує і злегка підсмажує в олії, щоби голубці тримали форму.
— Капусту краще вибирати малу. Голубці мають бути на один укус. Тоді сік із них не витікатиме, а залишиться всередині.
Коментарі