пʼятниця, 09 квітня 2010 06:28

Моркву приправляють соєвим соусом

30-річна Олена Запашна з міста Здолбунів Рівненської області начиняє голубці салатом "Корейська морква". Каже, гостра начинка поліпшує травлення.

— Це холодна закуска. Подаю її гостям до горілки, з картопляним пюре. Беру вісім морквин середнього розміру, тру їх на довгі тонкі смужки. У мисці солю і приправляю чотирма зубками дрібно січеного часнику. Його можна спершу підсмажити у п"яти столових ложках соняшникової олії. Якщо не любите часник, візьміть цибулю. Потім даю дрібку червоного молотого перцю. Поливаю зверху гарячою олією з часником і перемішую.

Окремо Олена Запашна робить соус із двох столових ложок оцту та соєвого соусу. Додає чайну ложку цукру, дрібку меленого коріандру, трохи зеленої цибулі, петрушки, кропу. Перемішує із морквою. Готовий салат викладає в бланшоване капустяне листя. Скручує і злегка підсмажує в олії, щоби голубці тримали форму.

— Капусту краще вибирати малу. Голубці мають бути на один укус. Тоді сік із них не витікатиме, а залишиться всередині.

Зараз ви читаєте новину «Моркву приправляють соєвим соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути