пʼятниця, 11 квітня 2008 15:21

Дешеві мобілки купують для другого номера

Новий телефон можна купити за 250–300 грн. Крім дорогих та багатофункціональних, виробники створюють і бюджетні моделі. Їх рекламують значно менше. У столичних магазинах "ГПУ" поцікавилася найдешевшими новинками останніх місяців.

У магазині "Мобілочка" на Хрещатику люди ходять від вітрини до вітрини —  роздивляються телефони. Для високого брюнета в сірій куртці продавець-консультант ставить СІМ-картку в "Нокію" й демонструє її функції. Інший чоловік у джинсовому костюмі просить показати "Нокію 1110".

— А їх вже зняли з виробництва, — каже Андрій, менеджер із продажу. — Зате з"явились дві новинки від "Нокії" — 1200 та 1208, — працівник крамниці виймає обидва телефони з вітрини.

"Нокія 1200" з чорно-білим дисплеєм та стандартним набором функцій:  дзвінки, СМС, будильник, записник. Є сірий і синій телефони. Менеджер каже, що для економії грошей розробники поставили у ці моделі "контролера". Ця функція стежить за тривалістю розмови. Можна задати час, наприклад 10 хв. Потім розмова автоматично переривається.

— Апарат має фонарик,— продавець показує новинку. — У режимі розмови телефон працює сім годин. Коштує 324 гривні.

"Нокія 1208" має ті самі функції. Відрізняється лише кольоровим дисплеєм і коштує на 36 грн дорожче. Менеджер запевняє, що нові телефони користуються попитом, як і попередні недорогі моделі цього виробника.

У магазини "Citi.сom" теж завезли кілька недорогих мобільних новинок — "Нокія 1200і" за 269 грн, "Самсунґ С140" — 259 грн та "Самсунґ В100" за 299.

Для економії грошей розробники поставили у ці моделі "контролера"

"Самсунґ С140" — моноблок із кольоровим дисплеєм. У ньому є записна книжка на 1000 номерів, важить 69 г.

— Цей телефон має одну цікаву функцію, — пояснює Анна Маковникова з холдингу "Юнітрейд", — власник має записати в телефон якийсь "запасний", не свій номер. Щоразу, коли в телефон ставлять іншу СІМ-карту, апарат надсилатиме на "запасний" СМС із її номером. Тобто якщо телефон украли і вставили свою "сімку", то на ваш "запасний" телефон прийде номер викрадачів.

Ще одна новинка — "Самсунґ В100". Це легка чорна модель із строгим дизайном і великими клавішами. Апарат підтримує МР3-рінгтони. Це дозволяє відсилати ММС. З нього можна заходити в Інтернет.

— Але найбільше в січні-березні цього року купували "LG 270" за 269 гривень, "Нокію 1110і" за 259 та "Нокію 1112і" за 279 гривень, — підсумовує Анна. — Щоправда, останні дві моделі вже зняли з виробництва.

Моделі з літерою "і" — це вдосконалений варіант тієї самої моделі. За функціями вони практично не відрізняються одна від одної.

В інтернет-крамницях новинки зазвичай з"являються трохи раніше, ніж у магазинах. Володимир Горенецький, 33 роки, з інтернет-магазину "Telephone.net" каже, що в останній місяць нових недорогих телефонів не пам"ятає.

— Найпопулярніші були й залишаються "Нокія 1100" та 1110і, "Самсунґ С140" і "Самсунґ 160", — каже Горенецький. — Дешеві телефони люди купують, як правило, для другого номера. Переводять на одного оператора всю сім"ю й спілкуються безкоштовно. А для бізнесу мають інший номер і солідніший телефон.

Зараз ви читаєте новину «Дешеві мобілки купують для другого номера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути