Ексклюзиви
середа, 30 листопада 2011 12:19

Гроші від продажу письмового приладу Гітлера підуть на благодійність

Гроші від продажу письмового приладу Гітлера підуть на благодійність

Письмовий прилад лідера нацистської Німеччини Адольфа Гітлера, який, був використаний при підписанні Мюнхенських угод 1938 року, буде виставлений на торги аукціонним домом Alexander Autographs в США, пише американська Darien News.

Торги пройдуть у місті Стемфорд (штат Коннектикут) 8-9 грудня цього року. Письмовий прилад буде в числі 1100 антикварних предметів та історичних документів, виставлених на продаж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На аукціон виставлять наволочку і простирадло Гітлера зі свастикою

"Цей письмовий прилад був використаний при підписанні документу, який, по суті, дав Гітлеру сигнал для анексії Судетів у Чехословаччині та інших чеських територій, а також дав (йому) гарантії того, що Англія і Франція не готові втрутитися, коли він пішов війною на Польщу", - сказав у бесіді з виданням Білл Панагопулос (Bill Panagopulos), власник аукціонного будинку Alexander Autographs.

Власник аукціонного дому розповів, що унікальна річ була передана йому людиною на ім'я Джон Люк Макконе. Під час Другої світової війни він був лейтенантом армії США і командував підрозділом, який охороняв резиденцію Гітлера в Мюнхені після окупації міста союзниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині вийшла книга з фотографіями Гітлера в 3D форматі

Він повідомив, що прилад Макконе подарували на пам'ять перед поверненням у США. Офіцер, не оцінивши його історичної цінності, поклав цю річ зберігатися під ліжко. Лише через багато років ветеран побачив документальні кадри підписання Мюнхенської угоди і зрозумів, що володіє історичною цінністю.

Панагопулос заявив, що частину грошей, виручених від продажу письмового приладу, перерахує в один із благодійних фондів.

Зараз ви читаєте новину «Гроші від продажу письмового приладу Гітлера підуть на благодійність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути