середа, 14 вересня 2011 17:31

У Німеччині вийшла книга з фотографіями Гітлера в 3D форматі

У Німеччині вийшла книга з фотографіями Гітлера в 3D форматі

Фотографії вождя нацистської Німеччини Адольфа Гітлера, партійної верхівки НСДАП і події політичного життя довоєнної Німеччини опубліковані в Німеччині у форматі 3D. Книга "Обличчя диктатури - третій рейх у фотографіях 3D" вийшла друком у вересні у видавництві Pendo. У книзі 212 сторінок, до знімків додаються спеціальні окуляри для їх перегляду. Книгу можна придбати за 14,99 євро.

Примітно, що майже всі фотографії були зроблені особистим фотографом Гітлера Хайнріхом Хофманом і видавцем Вільгельмом Отто Шенштайном. Перші знімки 3D були виготовлені ними 1936 року.

Як відзначає видання Bild, молодий мюнхенський фотограф Хофман після Першої світової війни почав друкувати знімки революційних подій і продавати листівки. Досить рано він став членом партії націонал-соціалістів і почав шукати спосіб зустрітися з Гітлером. Нарешті, на одному весіллі йому це вдалось. Хофман стає особистим фотографом фюрера і найвпливовішим фотографом у Німеччині свого часу.

Навесні 1936 року Хофман вирішив розширити асортимент листівок із зображенням Гітлера і нацистів, створивши так звані "об'ємні фотографії", більш відомі тепер як знімки у форматі 3D. Майбутні літні Олімпійські ігри давали для цього чудову нагоду.

Оскільки Хофман не був експертом з об'ємної фотографії, він звернувся до Шенштайна, який спеціалізувався саме на таких знімках.

Під час берлінської Олімпіади 1936 року Хофман і Шенштайн вперше використали фотоапарати з подвійною оптикою. Хоффманн, під чиїм ім'ям повинні були бути опубліковані знімки, фотографував у ложі фюрера на Олімпійському стадіоні. У новій книзі представлено 100 фотографій з цих спортивних змагань.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині вийшла книга з фотографіями Гітлера в 3D форматі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути