пʼятниця, 07 серпня 2009 09:44

Опублікували першу фотографію Землі з космосу

Автор: Moon View
 

У мережі з"явилася перша фотографія земної кулі, зроблена з космосу. Знімок був отриманий апаратом "Лунар Орбітер V" (Lunar Orbiter V) 8 серпня 1967 року.

Під час зйомки апарат перебував на місячній орбіті на висоті 5872,85 кілометра над поверхнею земного супутника. Спочатку в плани місії не входило робити подібну фотографію. Інженери, котрі займаються місією, ухвалили рішення сфотографувати планету спонтанно, оскільки положення "Орбітера" виявилося ідеальним для "панорамного" знімку.

На фотографії добре вгадуються контури континентів. Подивитися тривимірну проекцію карти Землі на знімок "Орбітера" можна тут.

Обробка фото дозволяє побачити на ньому такі деталі, як, наприклад, контури хмар.

Оцифрування і обробку оригінальної фотографії провели ентузіасти проекту LOIRP (Lunar Orbiter Image Recovery Project - проект з відновлення зображень, отриманих зондами Lunar Orbiter).

В цілому вони вже оцифрували 1800 фотографій. Раніше учасники проекту виклали в Мережу фотографії Місяця, зроблені місячним зондом Lunar Orbiter  III з 1966 по 1967 роки.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Опублікували першу фотографію Землі з космосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути