четвер, 16 липня 2009 09:56

У шатлу "Індевор" пошкоджена обшивка

У шатлу "Індевор" пошкоджена обшивка

Поверхня шатлу "Індевор", який стартував до Міжнародної космічної станції, буде додатково обстежена на предмет виявлення можливих пошкоджень, повідомляє прес-служба Роскосмоса з посиланням на дані НАСА.

Згідно з повідомленням, розміщеним на сайті агентства, виявилося, що "Індевор" при зльоті отримав пошкодження обшивки.

"Фахівці НАСА виявили їх за допомогою відеокамери на зовнішньому паливному баку корабля. По корпусу шатлу ударили декілька великих шматків замерзлої ізоляції з бака", - мовиться в повідомленні, розміщеному на сайті агентства.

Передбачається, що астронавтам доведеться проводити ретельне обстеження поверхні, щоб визначити наскільки істотні пошкодження.

На шатлі до МКС полетіли семеро людей. Командиром корабля призначений астронавт Марк Поланськи, пілотом Дуглас Херлі. Як фахівці польоту на орбіту летять Крістофер Касиді, Томас Маршбурн, Девід Вульф і канадський астронавт Джулі Пайетт. Крім того, на МКС відправився американець Тімоті Копра. В екіпажі МКС він змінить японського астронавта Коїті Вакату.

За 16 днів експедиції астронавти повинні будуть змонтувати на МКС сегмент японського дослідницького модуля "Кибо", розвернути майданчик для експериментів у відкритому космосі і провести техобслуговування станції. Астронавти зроблять п"ять виходів у відкритий космос.

Інтерфакс.
Зараз ви читаєте новину «У шатлу "Індевор" пошкоджена обшивка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути