четвер, 13 жовтня 2011 16:22

Польща відмовилася купувати українське насіння рапсу

  "Беркутівці" несуть прихильника засудженого екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в автозак центральною столичним Хрещатиком 11 жовтня. Декого з активістів б'ють кийками, ногами
"Беркутівці" несуть прихильника засудженого екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в автозак центральною столичним Хрещатиком 11 жовтня. Декого з активістів б'ють кийками, ногами

Вівторок, 11 жовтня, 12.53

Суддя столичного Печерського райсуду 31-річний Родіон Кірєєв продовжує читати вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко. Її звинувачують у перевищенні службових повноважень під час підписання газових угод із Росією 2009 року.

- Визнати винною Тимошенко Юлію Володимирівну. Призначити їй покарання у вигляді позбавлення волі на строк у сім років, - каже Кірєєв. Далі говорить, що Тимошенко продовжать перебування під арештом до набрання вироком законної сили. Дні, які відсиділа в Лук'янівському СІЗО з 5 серпня, зарахують до загального терміну.

- Цим вироком повертається 37 рік, - підхоплюється з місця 50-річна Юлія Володимирівна. Тримає за руку доньку Євгенію. Чоловік Олександр опускає голову. - Усім треба бути сьогодні сильними. Не опускайте руки, боріться. Мене не зупинити. Слава Україні!

Пізніше Кірєєв задовольнить цивільний позов "Нафтогазу" про стягнення з Тимошенко 1,5 млрд грн завданих збитків. Із зали вийде о 13.13 у супроводі "грифонівців".

На вулиці під судом - близько трьох тисяч прихильників Тимошенко. Правоохоронців - декілька сотень. Мітингувальники рушать Хрещатиком у бік Бесарабської площі, аби перегородити дорогу авто із засудженою. Візьмуться за руки. Ряди "Беркуту" відтіснять їх, поб'ють кийками, ногами, пирскатимуть сльозогінним газом. Затягнуть в автозаки трьох активістів

А в цей час:

У палаті травматології Тульчинської райлікарні на Вінниччині 73-річну Марію Колійчук годує з ложки ячмінним супом донька Валентина, 44 роки. У пенсіонерки права рука перебинтована через рвані укуси скаженого борсука. Звір накинувся на жінку 6 жовтня на городі за хатою в селі Крищинці.

- Я чистила буряки. Він підкрався та вчепився зубами. Вискочив із чагарників над річкою Тарасівкою, що тече одразу за городом. І так крепко вп'явся, що не могла відірвати, - згадує Марія Іларіонівна.

На її крик із хати вибігла донька. Пенсіонерка навалилася на звіра всім тілом, а Валентина втяла його великим ножем по горлу, яким чистили буряки.

Тепер Марія Іларіонівна змушена три місяці ходити на уколи. Її лікують безкоштовно. У селі на 60 днів оголосили карантин. Кошеняті, собаці та чотирьом поросятам, що тримає Марія Колійчук, зробили щеплення від сказу.

Жителька села Стрілки Старосамбірського району на Львівщині 30-річна Роксолана Гірчак телефонує з мобільного на номер, який знайшла в інтернеті під оголошенням "Продам білий трюфель".

- Ні-ні, я не хочу купити. Мені треба, аби ви порадили, як продати того гриба, - каже.

У неділю вранці її чоловік 33-річний Степан в місцевому лісі відкопав найдорожчий у світі гриб - трюфель білий вагою 1,324 кг. Кілограм коштує в Україні близько $1 тис. Гірчаки не знають, де його продати.

Чоловік, з яким розмовляє Роксолана, знайшов такого ж гриба у липні. Теж на Старосамбірщині.

- Я те оголошення ще влітку виставив. Обдзвонив усі ресторани у Львові, але так гриба й не збув. Він мав 200 грамів. Радили їхати в Київ, там якомусь депутатові продати. Далеко, а ще спека. Я би його не довіз, то жінка посмажила, - каже телефоном Володимир.

46-річний Іван Завгородний із села Хитців Гадяцького району Полтавської області їде селом на велосипеді. Уранці його відпустили з лікарні. Потрапив туди із сильним переохолодженням. За день до того позичив човен у сусідки та поплив річкою Грунь наловити качкам ряски. Човен набрав води, Іван упав. Вибратися не зміг, бо потрапив у трясовину. З води стирчала лише голова.

- Пішла до Іванового тестя, - розповідає сусідка Надія Тарасенко. - Бо його довго з човном не було. Той поплавав річкою, не знайшов. Тоді я сама сіла в човен, бо знаю, в яких закутках ряску ловлять.

Завгородний лежав на невеликому острівку обличчям до гори. Жінка простягла йому гілку. Тримала так, доки не приїхали рятувальники. У воді Іван пробув майже 5 год. Медики кажуть, що вижив дивом. Із лікарні відпустили, коли пересвідчилися, що немає запалення легень.

Польща відмовилася купувати українське насіння рапсу. Виявилося, що в цьогорічному українському врожаї забагато кліщів - від 20 до 100 особин на кілограм. Це перевищує стандарт Євросоюзу, повідомляє інформагентство Bloomberg.

Через дружину президента Людмилу Янукович чеські танцюристи були змушені скоригувати свій виступ. На 18-й фестиваль "Зірки світового балету" в Донецьку вони привезли виставу "Сон Марїі". Наприкінці мали танцювати оголені, проте були в шортах. За словами організаторів фестивалю, зробили це, щоб не ображати почуттів першої леді. Два роки тому вона залишила театр до закінчення вистави, бо в спектаклі "Ніч жінок" чоловіки танцювали без одягу, пише чеська газета Prague Daily Monitor.

 

Із 1 листопада не продаватимуть залізничні квитки у наступний вагон, доки в попередньому цього ж типу не розберуть майже всі місця. Укрзалізниця хоче, щоб потяги не їздили напівпорожні. Нововведення стосується лише внутрішніх перевезень.

Відтепер до загсу подати заяву про шлюб або його розірвання можна безкоштовно. Раніше за це брали 47 грн. Не треба платити також 1 грн за ксерокопію, 5 - за ламінування документів і 46 - за підтвердження їх достовірності.

В Одесі з наступного року каштанам робитимуть щеплення від молі, оскільки через неї дерева жовтіють і засихають ще влітку. Зараз їх у місті 10 тис. Одне щеплення коштує 240 грн.

У Житомирі депутати міськради заборонили продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива з 23.00 до восьмої ранку. Випити в цей час можна буде тільки в закладах харчування.

 

"Він тут укорінився, вжився у "Межигір'ї", вклав мільярди, душу. З таким багажем тяжко драпати. У Януковича мінімум національного і духовного, але в нього є приростання до всього матеріального, що називається "нерухомість". Це слово для нього значиме"

Тарас ЧОРНОВІЛ, народний депутат, про те, що Віктор Янукович навряд чи втече з України

 

4 084 000

гривень витратив Національний банк України на купівлю двох мікроавтобусів Volkswagen Caravelle та 16 автомобілів Toyota.

 

 

У зв'язку зі зниженням народжуваності в Україні, презервативи відтепер продаватимуть лише за паспортом із пропискою.

На переговорах в Афінах президенти України та Греції обговорили перспективи розвитку фінансової кризи та дійшли згоди, що розвивати ще є куди.

Янукович запитує Азарова:

- Як у нас із демографічною ситуацією?

- Не дуже - щотижня в Україні вимирає ціле село.

- Добре, що ми в місті живемо.

 

Зараз ви читаєте новину «Польща відмовилася купувати українське насіння рапсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути