середа, 03 вересня 2008 09:03

Чому корисно спостерігати за спортивними змаганнями

Чому корисно спостерігати за спортивними змаганнями
Психологи з Університету Чикаго (UniversityofChicago) виявили ще одну перевагу спорту: фізичні вправи і навіть спостереження за ними дозволяють розвивати головний мозок.

В рамках дослідження порівнювалися хокеїсти, хокейні уболівальники і люди, які зроду хокеєм не цікавилися. Як виявилось, під час бесід про хокей у хокеїстів і уболівальників значно - в порівнянні з людьми, які цією грою не цікавляться - підвищувалася активність зони головного мозку, що "відповідає" за планування і контроль фізичних дій. Це спостереження було зроблене вперше.

На підставі цього, автори прийшли до наступного висновку: мозок здатний "навчатися" віддавати потрібні команди тілу навіть в ситуаціях, коли його власник не діє самостійно - в даному випадку, він просто сидить в залі або перед телевізором, стежачи за перипетіями хокейної баталії. У перспективі, це відкриття здатне привести до певних змін в методах підготовки людей, пов"язаних з фізичною діяльністю: не тільки спортсменів, але і військових, охоронців, пожежників тощо, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Чому корисно спостерігати за спортивними змаганнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути