Ексклюзиви
пʼятниця, 27 червня 2008 16:08

Чим загрожує наднормова робота

Чим загрожує наднормова робота
Якщо ви часто засиджуєтеся на роботі допізна, вам загрожують депресія і стрес, стверджують фахівці "Journal of Occupational and Environmental Medicine" (США). Дослідники з"ясували, що офісні співробітники, які працюють стандартні 40 годин на тиждень або менше, мають помірний ризик виникнення депресії та стресу, тоді як їхні колеги, які погоджуються на наднормову роботу, на 12,5% підвищують ризик розвитку психо-емоційних розладів. Огляд проводився в Норвегії серед 1 тисячі 350 осіб з наднормовими годинами роботи і серед 9 тис. осіб з типовим 8-годинним робочим днем.

Наголошувалося, що найчастіше ознаки депресії стосувалися фізичного і психологічного здоров"я чоловіків, що працювали 60 годин на тиждень або по 12 годин щодня. У жінок з таким графіком ризик депресії коливався від 7 до 11 відсотків. За словами фахівців, надмірна працездатність і прагнення все встигнути на роботі можуть серйозно нашкодити самопочуттю. Такий робочий графік призводить  до підвищеної стомлюваності, порушень режиму сну і харчування, головних болів, запаморочення, симптомів нудоти і денної сонливості, нестабільного серцевого ритму, розумових проблем (включаючи погіршення пам"яті, концентрації та уваги) і підвищення або зниження артеріального тиску, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Чим загрожує наднормова робота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути