вівторок, 13 вересня 2011 17:55

Через новий телефон можна передавати поцілунки та рукостискання

Через новий телефон можна передавати поцілунки та рукостискання

Німецький дослідник Фабіан Хеммерт показав прототипи мобільних пристроїв, які транслюють не тільки мову, але й дотик, вологу від поцілунку та легкий подих.

На думку Фабіана Хеммерта з Берлінського університету мистецтв, телефонний зв'язок використовується заради двох речей. Одна з них - передача інформації, для чого чудово підходять мова, текст і відео. Друга ж, не менш важлива, полягає у створенні відчуття близькості родича чи друга. В останньому випадку якраз згодиться серія пристроїв, розроблених Хеммертом, які нагадують японський імітатор поцілунків.

Одна з моделей обладнана датчиками тиску, розташованими по боках гаджета. Стискаючи телефон у руці, користувач транслює тактильний сигнал для того, з ким він спілкується. І людина таким чином відчуває дотик через смужку еластичного матеріалу, одягнену на долоню.

Інший інтим-телефон оснащений сенсором вологи на екрані та вологою губкою в нижній частині. Коли один абонент торкається губами до екрану, інший відчуває на своїй щоці більше чи менше вологи - залежно від тривалості дотику.

Нарешті, третій апарат допомагає передати дихання коханої людини, чия голова знаходиться зовсім близько до вашого вуха або шиї. Тут, на думку Compulenta, все просто: ілюзію створює потік повітря, що виходить з отвору телефону під тиском.

Колеги пана Хеммерта, які випробували "інтимофони" на конференції Mobile HCI 2011 (30 серпня - 2 вересня, Стокгольм, Швеція), назвали їх дивними, незвичними і навіть відразливими. Винахідник і сам, схоже, не сприймає їх занадто серйозно. За його словами, це скоріше роздуми на тему того, як можуть виглядати телекомунікаційні технології в майбутньому.


Зараз ви читаєте новину «Через новий телефон можна передавати поцілунки та рукостискання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути