середа, 20 квітня 2011 18:35

Села хочуть залишити без зв'язку та телефону

Села хочуть залишити без зв'язку та телефону

Нові власники "Укртелекому" мають намір підняти абонплату за користування радіоточкою і телефоном для сільської місцевості або припинити надавати ці послуги. Продаж "Укртелекому" у приватні руки загрожує обернутися скороченням або подорожчанням послуг зв'язку для населення, які були збитковими і дотувалися за рахунок держави, повідомляє газета "Сегодня".

Так, один з керівників нового господаря - австрійського концерну ЕРІС - Пітер Гольдшейдер повідомив, що політика надання збиткових послуг буде переглянута, як тільки концерн стане господарем "Укртелекому" (це може відбутися в середині травня). Як пояснив Гольдшейдер, перш за все йдеться про дротові радіоточи (так звані "брехунці") ціною 6 грн. на місяць і про телефонний зв'язок в сільській місцевості (абонплата 10 грн. / міс.). Тариф за ці послуги хочуть або підняти до собівартості, або припинити надавати послуги.

Джерело газети "Сегодня" в уряді стверджує, що за умовами приватизації нові господарі не мають права протягом 5 років "відрізати" радіо і телефон, а ось піднімати на них ціну можуть. "Собівартість експлуатації однієї радіоточки близько 25 грн. / міс., як телефону в місті, а в селі - приблизно 35-40 грн., Тому людям доведеться або платити, або відмовлятися", - говорить джерело.

Нагадаємо, 11 березня Фонд державного майна продав 92,79% акцій "Укртелекому" за 10,575 млрд. грн. Претендент на компанію був тільки один - ТОВ "ЕСУ" (Epic Services Ukraine), дочка австрійської компанії EPIC. В опозиції вважають, що конкурс з продажу "Укртелекому" був проведений непрозоро, а компанію задешево купили люди з оточення президента України Віктора Януковича. Експерти, опитані focus.ua, вважають що за австрійською інвесткомпанією "ЕСУ", "дочкою" австрійської EPIC, стоїть реальний великий гравець, якому австрійці перепродадуть "Укртелеком". Частіше за інших називають СКМ Ріната Ахметова і турецький Turkcell.

Зараз ви читаєте новину «Села хочуть залишити без зв'язку та телефону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути