вівторок, 15 березня 2011 10:08

"Укртелеком" відійшов до рук невідомої кіпрської компанії?

"Укртелеком" відійшов до рук невідомої кіпрської компанії?

За кілька днів до подачі заявки на покупку "Укртелекому" 100% статутного фонду "ЕСУ" перейшло від фонду Epic Advisors Ltd., який належить австрійцям, у власність нещодавно створеної на Кіпрі фірми Epic Telecom Invest Ltd.

Про це повідомила газета "Ділова столиця". Видання не уточнило свої джерела. Але за даними порталу "Дело", зміна власника відображена в реєстрі підприємств Держкомстату.

Жодної інформації про засновників офшорної кіпрської компанії немає. Очевидно, що її міг заснувати австрійський концерн Epic, переслідуючи мету майбутнього перепродажу компанії, про яку представники компанії вже заявляли. У той же час не виключений і варіант того, що реальним власником "Укртелекому" вже за два місяці (термін переведення коштів за пакет держоператора ФДМ. - ред.) може виявитися зовсім не австрійський концерн EPIC, як заявляли чиновники, а будь-яка з компаній, які виявляли інтерес до приватизації.

"Коли австрійці йшли на подачу заявки, то могли заздалегідь зважилися на подібну реструктуризацію. Це логічний крок з погляду оптимізації оподаткування та корпоративної структури. Такі транзакції з податкового погляду набагато ефективніше проводити через кіпрську юрисдикцію, ніж через будь-яку іншу країну Євросоюзу. Звичайно ж, не виключений і варіант того, що EPIC вже не є реальним власником "ЕСУ", і, відповідно, "Укртелекому". Але чи так це, можна сказати, лише дізнавшись, кінцевих власників кіпрської компанії, а жодної публічної інформації про це немає, проте це припущення видається малоймовірним", - вважає старший радник інвестиційно-банківського департаменту ІК Dragon Capital Іван Макушенко.

Нагадаємо, 11 березня 2011 ФДМ підписав договір купівлі-продажу телекомунікаційної компанії "Укртелеком" з дочірньою компанією австрійського фонду EPIC - "ЕСУ".

Зараз ви читаєте новину «"Укртелеком" відійшов до рук невідомої кіпрської компанії?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути