пʼятниця, 11 березня 2011 22:20

Кравчук пояснив, чому "Укртелеком" нестрашно віддати Януковичу

Кравчук пояснив, чому "Укртелеком" нестрашно віддати Януковичу

Нічого поганого немає в тому, що "Укртелеком" належатиме близькій до Віктора Януковича людині. Головне, щоб ця близькість працювала на Україну.

Такий висновок можна зробити зі слів екс-президента України Леоніда Кравчука, який прокоментував в ефірі "5 каналу" продаж компанії "Укртелеком" австрійському ТОВ "ЕСУ".

Кравчук зізнався, що в роботі "Укртелекому" необхідно вдосконалювати і організацію, і оснащення, і взагалі "надання людям кращих послуг". Не виключив він й потреби здешевлення телекомунікаційних послуг.

Водночас, говорячи про ТОВ "ЕСУ", політик сказав, що особисто не знає цієї австрійської фірми.

"Але знаю, що така фірма є. Вона вже займалась серйозно проблемами телекому в світі. Знаю, що вона має потрібні сили для того, щоб зайнятись й Укртелекомом. Усе залежить від того, на яких умовах він був проданий. Не тільки від того, скільки грошей за нього взяли, а й від того, які умови були поставлені, і що ми будемо мати на виході", - додав Кравчук.

На його думку, якщо Україна буде мати на виході те, що декларувалось, і те, про що заявляли і Кабмін, і Фонд держмайна, то "це нормально". "Тобто я не бачу тут проблем, які б з першого дня продажу викликали у мене сумніви", - підкреслив екс-президент України.

Разом з тим, він не бачить проблем й у тому, що за деякий час "Укртелеком" можуть віддати людині, наближеній до родини Януковича.

"А якщо це і буде близька людина до президента, але від цього буде тільки добре? Хіба близькість до президента відразу потрібно ставити під негатив? Якщо є близькість до президента, прем'єра, голови ВР, і це дасть об'єктивну, добру роботу і зробить Україні добре? Коли близькість використовується для власних інтересів, оце погано... Якщо Бондар має матеріали про якісь сумнівні продажі, я це можу розглядати. В іншому випадку слово "близькість" мене не лякає", - резюмував Кравчук.

Нагадаємо, сьогодні голова Фонду державного майна Олександр Рябченко та уповноважений представник ТОВ "ЕСУ" Вольфганг Херітш підписали договір купівлі-продажу 92,8% акцій компанії "Укртелеком". За контрольний пакет акцій державного монополіста австрійська компанія заплатила 10,5 мільярдів гривень.

Водночас, за словами екс-голови ФДМ Олександра Бондаря, найімовірніше "Укртелеком" за деякий час віддадуть людині, наближеній до родини Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук пояснив, чому "Укртелеком" нестрашно віддати Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути