вівторок, 22 листопада 2011 17:10

Через хворобу серця хлопчикові не можна сміятись

Через хворобу серця хлопчикові не можна сміятись

У семирічного Бреді Берхауза з Гаддерсфілда незвичайне для дитини серцеве захворювання - аномально висока частота серцебиття. Сміх може спровокувати почастішання серцебиття, що призведе до серцевого нападу, пише The Daily Mail. Крім комедій, під заборону лікарів потрапили заняття спортом, ігри на повітрі. У результаті дитина дуже  погладшала.

Відомо: на початку цього року хлопчик втратив свідомість. Тоді "швидку" довелося викликати через те, що хлопчик грав і пустував з братом. Лікарі діагностували шлуночкову тахікардію. Внаслідок даного розладу частота серцебиття дитини становить 120-200 ударів на хвилину (у два рази більше норми).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через рідкісний синдром 13-річна дівчинка не може розчесати волосся

Шлуночкова тахікардія викликана аномальними електричними сигналами в нижніх камерах серця - шлуночках. Ці сигнали змінюють частоту серцебиття. Так, шлуночки змушені скорочуватися швидше звичайного. Серце починає прокачувати кров швидше, і шлуночкам може не вистачати часу, щоб нормально наповнитися кров'ю.

У результаті людина відчуває біль у грудях, запаморочення і може знепритомніти. Якщо розлад буде розвиватися, настане фібриляція шлуночків (мозок і м'язи перестають отримувати кров від серця). Зазвичай подібні проблеми виникають у людей похилого віку, які пережили серцевий напад. У дітей даний розлад зустрічається дуже рідко.

Зараз ви читаєте новину «Через хворобу серця хлопчикові не можна сміятись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути