четвер, 23 квітня 2009 15:15

13-річна британка через хворобу перетворилася на статую (ФОТО)

На сторінки британських газет потрапила історія 13-річної дівчинки, яку дуже рідкісне захворювання поступово перетворює на "живу статую".

Юна британка страждає прогресуючою осифікуючою фібродисплазією - генетичною мутацією, при якій в місці будь-якого, навіть незначного пошкодження волокнистих тканин (м"язів, зв"язок, сухожиль) спостерігається зростання кісткової тканини. В результаті цього кісткові розростання поступово приводять до порушення рухів у всіх суглобах аж до повної нерухомості. Захворювання зустрічається надзвичайно рідко - у всьому світі налічується близько 600 випадків.

Фібродисплазія вже зафіксувала руки Шоні Неммок (Seanie Nammock) в напівзігнутому положенні і значно понизила рухливість її хребта. Діагноз був поставлений минулого року, коли після падіння на спину в місці удару з"явилося щільне хворобливе утворення.

Крапельниця, поставлена дівчинці до підтвердження діагнозу, викликала розростання кісткової тканини, тим самим позбавивши рухливості її лівий ліктьовий суглоб.

За словами Шоні, їй доводиться виходити з класу на декілька хвилин раніше перерви, щоб уникнути випадкових поштовхів в коридорі. Під час прогулянок друзі затуляють її від перехожих.

Експерт з прогресуючої осифікуючоїфібродисплазії Фредерік Каплан (Frederick Kaplan) розповів, що захворювання з часом буквально формує другий скелет, який сковує тіло хворого, не даючи йому рухатися.

Лікування цієї рідкісної хвороби в даний час не існує. Єдиною надією для Шоні залишається дослідницький проект Оксфордського університету, створений для розробки методів боротьби з фібродисплазією.

За матеріалами Dailymail.co.uk, Медицинский портал

Зараз ви читаєте новину «13-річна британка через хворобу перетворилася на статую (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути