пʼятниця, 19 серпня 2011 12:38

Через рідкісний синдром 13-річна дівчинка не може розчесати волосся

Через рідкісний синдром 13-річна дівчинка не може розчесати волосся

13-річній Меган Стюарт з Шотландії заборонено розчісуватись. Лікарі виявили в неї вкрай рідкісне захворювання - "синдром розчесаного волосся".

Хворобу виявила її матір, коли одного разу розчісувала Меган. Під час перукарської процедури в дівчинки посиніли губи й вона раптово впала на підлогу. Меган зблідла й припинила дихати.

"Це було дійсно страшно, - розповіла мати Меган, - такого раніше не траплялось, тому ми з чоловіком були дуже налякані".

Лікарі з дитячої лікарні в Глазго сказали батькам, що в Меган алергія на розряди статичної електрики. Тобто, їй не можна носити синтетичний одяг, розчісувати волосся та навіть підходити до повітряних кульок.

Лікарі кажуть, що ця хвороба, можливо, викликана ускладненнями під час пологів - в матері були передчасні пологи й дитина була така маленька, що вміщувалась на долоню дорослої людини. Згодом у Меган була діафрагмальна грижа.

Зараз же, щоб розчесати волосся, Меган або бере спеціальний гребінець, який майже не створює статичних електричних розрядів, або намочує волосся.

Не зважаючи на рідкісний синдром, дівчинка дуже комунікабельна, любить ходити на вечірки й гуляти з друзями.

Зараз ви читаєте новину «Через рідкісний синдром 13-річна дівчинка не може розчесати волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути