четвер, 21 лютого 2008 13:58

У США діагноз ставитимуть за повітрям, що видихається

Дослідники з Національного інституту стандартів і технології США спільно з колегами з університету Колорадо розробили абсолютно нову методику діагностування хвороб – аналіз проводитиметься по повітрю, що видихається людиною.

Учені повідомляють, що при видиханні людина викидає складну суміш різних газів, включаючи азот, кисень, вуглекислий газ, водяні пари, а також невелику кількість інших газів.

Суть нового методу полягає в тому, щоб аналізувати склад повітря, що видихається людиною, і на підставі цього ставити діагноз. Адже деякі види молекул є біомаркерами і їх присутність свідчить про наявність певних захворювань або звичок.

Наприклад, підвищений вміст чадного газу видає курців, а підвищена частка метиламіна може показувати, що людина має хвороби печінки або нирок, підвищений рівень ацетону - про протікання діабету, підвищений рівень метану - про ниркову недостатність, а значна кількість азоту сигналізує про астму.

Як показали детальні медичні перевірки, нова технологія дуже ефективна. До того ж, аналіз проходить дуже швидко, а обстежуваний пацієнт не переживає ніяких хворобливих відчуттів.

У вересні 2007 року британські учені також продемонстрували незвичайний метод діагностики захворювань - аналіз проводився про тривимірному зображенню людського обличчя, повідомляє WashProfile.

Зараз ви читаєте новину «У США діагноз ставитимуть за повітрям, що видихається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути