четвер, 31 січня 2008 14:27

За кольором обличчя можна поставити діагноз

Грамотний лікар може поставити діагноз, поглянувши людині в обличчя. Річ у тому, що різні кольори шкіри обличчя відповідають хворобам різних внутрішніх органів. Про те, як продіагностувати здоров`я за "палітрою" обличчя, розповіла сімейний лікар Поліна Загородня.

Червоний

Якщо червоні обидві щоки, це говорить про хворобу серця, швидше за все — про порок серця. В цьому випадку треба відвідати кардіолога.

Синюшний

Може з`явитися на лобі, щоках і губах. Свідчить про наявність хронічної хвороби легенів, найчастіше — емфіземи легенів і бронхіальної астми. Йдіть до терапевта або пульмонолога.

Білі плями

Якщо на щоках з`являються білі плями, а сама шкіра — блідо-жовта, у вас може бути астеноневротичний синдром (виснаження плюс невроз) або вегето-судинна дистонія. "З`ясування обставин" потрібно починати з невропатолога.

Блідий

Одна з характерних ознак анемії. При цьому бліда не лише шкіра, але і слизисті – внутрішні поверхні повік і губ (подивіться, приопустивши їх). У цьому випадку не обійтися без лікування у лікаря-гематолога.

Коричневий

Виявляється у вигляді плям на вилицях і корені носа. Свідчить про появу хвороби нирок, або інфекційне захворювання сечового міхура. Відвідайте уролога.

Зелений

У кращому випадку його поява говорить про жовчнокам"яну хворобу, в гіршому — про цироз печінки або появу пухлини. Зробіть візит до гастроентеролога.

Жовтий

Жовтий колір і жовті плями на обличчі — ознаки запалення печінки, жовчного міхура. В цьому випадку краще відразу ж знайти лікаря-гепатолога – фахівця з печінки, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «За кольором обличчя можна поставити діагноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути