Ексклюзиви
пʼятниця, 22 жовтня 2010 12:50

Через хропіння руйнується мозок

Через хропіння руйнується мозок

Хропіння спричиняє пошкодження головного мозку. До таких висновків прийшли австралійські вчені з Мельбурнського інституту дихання і сну.

За словами автора дослідження Фергана О'Донохью, сканування мозку пацієнтів, які переступили 40-річний рубіж і страждають від власного хропіння, засвідчило, що у них знижена кількість сірої речовини в порівнянні зі здоровими людьми.

Найбільше страждають області, які відповідають за пам'ять, координацію рухів і концентрацію уваги. Також пошкодження головного мозку були помічені в австралійців з діагнозом синдром обструктивного апное сну (СОАС).

При цьому найчастіше причиною цього захворювання є надмірна вага.

"У людей з розладом сну сотні разів за ніч зупиняється дихання, відзначається різке пробудження з відчуттям задухи. Адже в цей час мозок, позбавлений кисню, відчуває на собі скачки кров'яного тиску й починає поступово руйнуватися", - підкреслив доктор О'Донохью. .

Фахівець також додав, що хропуни частіше потрапляють у ДТП через те, що у них ослаблена реакція на аварійні ситуації і виникає хронічна втома від недосипання.

"На жаль, за медичною допомогою звертаються менше 10 відсотків хропе населення", - цитує ИТАР-ТАСС слова доктора О'Донохью.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що хропіння лікують за допомогою наклейок на ніс, контурних подушок, поднебно-глоткової пластики.

Зараз ви читаєте новину «Через хропіння руйнується мозок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути