пʼятниця, 25 червня 2010 06:15

Хропіння призводить до хвороб серця

Близько 30% дорослого населення постійно хропить уві сні. Це явище не безневинне. Хропіння — сигнал тривоги, який подає організм через існуючі проблеми зі здоров"ям.  

— Воно є передвісником і основним симптомом синдрому обструктивного апное сну. При важких формах хвороби під час сну у людини 400–500 разів зупиняється дихання. Загальна тривалість "бездиханного стану" сягає 3–4 годин. Це призводить до гострого і хронічного  браку кисню, що в свою чергу істотно збільшує ризик розвитку артеріальної гіпертензії, порушень ритму серця, інфаркту міокарда, інсульту і раптової смерті уві сні, — стверджує директор Центру медицини сну Олександр Бузунов.

Якщо людина прокидається частіше трьох разів за ніч без видимих причин, довго не може заснути або прокидається завчасно, після відпочинку відчуває млявість, має проблеми в інтимному житті і підвищений тиск, їй потрібно звернутися до лікаря. Адже на останніх стадіях апное сну людина може заснути за кермом, страждає від головних болів, не може нормально працювати. Хропіння, а згодом апное, викликають ожиріння, імпотенцію, синдром хронічної втоми. Погіршують стан хворого такі шкідливі звички як паління та алкоголь. Однак позбутися храпу не так легко, навіть якщо почати вести здоровий спосіб життя.

— Наш центр займається лікуванням проблем сну більше 4 років. Комплексний курс підбираємо кожному пацієнту індивідуально, — розповідає Олександр В"ячеславович.

Хропіння лікують у Центрі медицини сну

Якщо у людини утруднене засинання, їй радять пити відповідні гомеопатичні та заспокійливі препарати. Хропіння лікують за допомогою наклейок на ніс, контурних подушок, піднебінне-глоткової пластики. Іноді необхідне хірургічне втручання. Революцією в лікуванні зупинок дихання уві сні став апарат СІПАП. Пацієнт надягає на ніс маску, яка приєднана, за допомогою гнучкої трубки, до невеликого апарату, який створює потік повітря. Завдяки повітряному тиску прилад трохи "роздуває" дихальні шляхи і таким чином усуває основний механізм розвитку апное. Таке лікування не має ускладнень і протипоказань. Людина, яка мала проблеми зі сном протягом 5–10 років, з СІПАПом спить наче немовля.

— У нашому Центрі ми допомагаємо  нормалізувати сон. Людина має засинати протягом 10–15 хвилин, спати 7–8 годин і прокидатися бадьорою і відпочилою. Адже сон — це природний стан організму, необхідний для нормального функціонування всіх його органів і систем.

Аби потрапити на прийом, телефонуйте: (044) 360 62 33, (094) 925 32 33

Зараз ви читаєте новину «Хропіння призводить до хвороб серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути