пʼятниця, 11 вересня 2009 19:09

Спільне ліжко загрожує сімейному щастю

Спільне ліжко загрожує сімейному щастю

Закохані, які хочуть зберегти своє здоров"я і хороші відносини, повинні припинити спати в одному ліжку. До такого висновку прийшли британські фахівці, які провели дослідження цієї одвічно актуальної теми, передає Бі-бі-сі.

Як розповів фахівець зі сну доктор Нейл Стенлі, виступаючи на Британському науковому фестивалі British Science Festival, традиційні ділення ковдри, а також хропіння і недосип негативно позначаються не тільки на взаєминах, але і на стані здоров"я. Згідно з проведеним університетом Суррея дослідженням, близько 50% британських пар страждають порушенням сну через те, що ділять ліжко з партнером.

Сам Н.Стенлі, який відкрив найбільшу в Британії лабораторію сну, спить окремо від дружини і переконує останніх робити те ж саме. Свою позицію він обґрунтовує тим, що історично люди не були створені для того, щоб спати в одному ліжку. Сучасна традиція ділити ложе з"явилася під час промислової революції, коли люди, які стрімко перебираються в міста, були обмежені в житловій площі. Ще з часів римської імперії і аж до 19-го століття у подружжя було прийнято ночувати в різних кімнатах.

"Мова йде про те, що робить нас щасливими. Якщо ви спите разом і обидва чудово висипаєтеся, нічого не потрібно міняти. Але не потрібно боятися зробити щось незвичайне", - говорить учений.

За словами Н.Стенлі, недостача сну - причина виникнення депресії, серцевих захворювань, порушення роботи легенів, а також неуважності, яка приводить до дорожніх аварій, нещасних випадків і навіть розлучень. "Люди думають, що з партнером вони сплять краще, але факти указують на зворотне", - підтвердив соціолог з Університету Суррея Роберт Мідоус.

За матеріалом РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Спільне ліжко загрожує сімейному щастю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути