неділя, 07 жовтня 2012 12:11

Бруно Каталано виливає з бронзи "прозорі" скульптури
9

Фото: Фото: brunucatalano.com

Французький скульптор Бруно Каталано у своїх бронзових скульптурах із серії "Подорожні", вилучає зі скульптур середню частину людського тіла і створює зорову ілюзію порожнечі чи прозорості.

Складається враження, що верхня частина невагома і просто повисла в повітрі, або ж що вона просто прозора.

Бронзові скульптури мандрівників різної стати і віку - всі з чемоданом у руці: на місці дотику чемодану до ноги скульптура і кріпиться. Ці скульптури майстра називають "рваними", а його самого - генієм рівноваги.

Сам Бруно Каталано не пояснює свого задуму, і люди тлумачать його кожен на свій смак. За одними тлумаченнями, автор намагався передати ідею руху - людина швидко минає місця, вони проходять крізь неї, коли вона подорожує, вона, як губка, всотує в себе щораз нові враження. Дехто каже, що самотній подорожній має руки, ноги, голову і чемодан - без цілісності всередині і внутрішнього дому. Інші вбачають тут внутрішню порожнечу в людині і почуття самотності.

Одна з робіт Бруно з цієї серії "Ван Гог і порожнеча" встановлена на березі моря в селі Сен-Поль-де-Ванс у Франції. Скульптуру постійно пересовують. Через зміну її положення щоразу крізь скульптуру можна побачити новий вид: маяк, човен, причал.

Деякі з "Подорожніх "Бруно Каталано" встановлені в крупних торговельних центрах і на вулицях Парижа.

Зараз ви читаєте новину «Бруно Каталано виливає з бронзи "прозорі" скульптури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути