пʼятниця, 05 жовтня 2012 16:46

У Бухаресті обновили пам'ятник Леніну: тепер замість голови у нього гідра

В столиці Румунії Бухаресті з'явився оригінальний відреставрований пам'ятник. На підвищенні стоїть тіло вождя пролетаріату Володимира Леніна, але замість шиї та голови люди можуть побачити чи то голови якоїсь міфічної істоти, чи то квіти (схоже, отруйні), пише ZIK.

Світлину пам'ятника розмістив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook користувач Вячеслав Квирикашвили.

 

Одразу під фото він також залишив коментар: "Ленин в Бухаресте....я не знаю, как вам, но я в шоке. В Бухаресте (Румыния) отреставрировали памятник, "тело" которого ранее принадлежало известной исторической личности. Автором "обновленной" скульптуры под названием "Гидра" является Костин Ионицэ, румынский художник".

Як можна побачити з коментарів людей, багато з них не зрозуміли творчого задуму автора, бо просто не знають, що зображено замість голови: чи голови дракона, чи якоїсь міфічної істоти, чи отруйні квіти.

 

Як повідомляють "Подробности", витвір сучасного мистецтва розташований на колишній площі Леніна перед будинком друку – на тому самому місці, де стояв раніше оригінальний пам'ятник Леніну, що був копією того Леніна, який стоїть перед МГУ в Москві.

Автор незвичайного пам'ятника, художник Костін Іоніце, розповів румунським ЗМІ, що мета його роботи – проілюструвати відсутність у громадян інтересу до румунських політичних лідерів усіх напрямів.

Зараз ви читаєте новину «У Бухаресті обновили пам'ятник Леніну: тепер замість голови у нього гідра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути