четвер, 23 серпня 2012 13:58

Націоналісти принесли працівникам СБУ Леніна

Націоналісти принесли працівникам СБУ Леніна
Фото: shukach.com

Представники націоналістичних організацій та партії ВО "Свобода" принесли до будівлі Служби безпеки України бюст Леніна та розбили його.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Акцію організував комітет визволення політв'язнів та партія ВО "Свобода".

Активісти прийшли підтримати людей, які вже близько року перебувають у в'язниці. Зокрема, мова йде про так званих "васильківських терористів". Представник комітету визволення політв'язнів Микола Коханівський нагадав, що хлопцям спочатку інкримінувалась підготовка теракту на День Незалежності 2011 року у Києві. Потім звинувачення переформулювали та звинуватили затриманих у підриві пам'ятника Леніну у Борисполі.

Коханівський зазначив, що на той момент цього пам'ятника у Борисполі вже не було, тому звинувачення безпідставне. У зв'язку з цим, активісти принесли до будівлі СБУ гіпсовий бюст Леніна.

"Раз вони так люблять Леніна, ми не принесли сюди жодних резолюцій, а принесли найцінніше для них - Леніна", - пояснив мету акції Коханівський.

Виступаючи біля будівлі СБУ, представник ВО "Свобода" Андрій Іллєнко запевнив, що якщо націонал-патріотичні сили потраплять до парламенту, то зроблять все, аби визволити політв'язнів. Але якщо до влади знову прийде Партія регіонів, то кількість незаконних затримань та кримінальних справ буде збільшуватись.

Після виступів учасників акції Коханівський та ще кілька людей піднесли бюст Леніна до входу у будівлю СБУ та постукали у двері. Після того, як їм ніхто не відкрив, один з активістів молотом розбив бюст на друзки.

Загалом на акції були присутні кілька десятків людей, зокрема і дружини політв'язнів. Порядок на акції контролювали близько 10 правоохоронців, але проведенню заходу не заважали.

Активісти також передали політв'язням книжки, зокрема вибрані твори ідеолога українського націоналізму Дмитра Донцова.

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти принесли працівникам СБУ Леніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути