середа, 03 жовтня 2012 15:39

У Рівному виставили 41 металеве серце

Сьогодні у центрі Рівного встановили двометрову скульптуру Металевого серця України. Над деревом-серцем та прикрасами для нього працювали майстри з 19 міст країни. Величезна фігура символізує єдність українців з різних регіонів.

Залізну скульптуру готували три місяці. Головний постамент зробили рівненські ковалі, а вже додаткові сердечка викували на всеукраїнському фестивалі, який пройшов у Рівному на День Незалежності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туристично-інформаційний трамвай встановили у парку

"Це дарунок місту від ковалів-учасників фестивалю. Над сердечками працювали колеги з 12 областей та голландський майстер Хууб Сенсен. Кожне з них – неповторне і має свою форму. Є сердечка з назвами міст, з фігурками янголів всередині, кручені, - показує на скульптуру автор ідеї, місцевий коваль Роман Велігурський. – Використали звичайне залізо, тільки вкрили антикорозійним покриттям".

Металеве серце розташували на майданчику між торговим центром та сесійною залою міської ради на вулиці Поштовій, 2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У національному музеї медицини відвідувачі вітаються із експонатами

"Це місце обрали, бо тут є відеокамери. Значить, є і надія, що вандали не спокусяться, - каже міський голова Володимир Хомко. – У майбутньому плануємо створити у Рівному свій парк кованих фігур. Щороку можна установлювати по 2-3 ковальські скульптури. Це вартуватиме відносно недорого – близько 150 тисяч гривень за всі. Зате місто матиме додаткову туристичну привабливість".

Деякі сердечка не потрапили на скульптуру, бо занадто цінні. Подружжя майстрів з Луцька виготовили свій дарунок місту із різних матеріалів – поєднали у серці дамаську сталь та птаха із сіна. Їхній виріб згодом можна буде побачити у місцевому музеї.

Зараз ви читаєте новину «У Рівному виставили 41 металеве серце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути