Ексклюзиви
пʼятниця, 08 лютого 2008 15:46

Андрій Михалюк підключає Інтернет через мобільний

23-річний Андрій Михалюк із Костополя Рівненської області користується Інтернетом через мобільний телефон.

— Працюю в Рівному, знімаю квартиру, — пояснює чоловік. — Кабельного Інтернету ще не провів. Тому підключаю через мобілку. І в дорозі, якщо беру ноутбук, можна в "павутину" залізти.

Андрій має мобільний телефон моделі "Нокія 6681".

— В усіх смартфонах стоїть внутрішній модем. Таку мобілку підключають до комп"ютера чи ноутбука, — каже Андрій. — За Інтернет з мобілки плачу 25 гривень на місяць. Це тариф "GPRS Інтернет 10". Скачувати можу не більше 10 мегабайт.

Перед підключенням слід зайти на сайт свого оператора й знайти налаштування для телефонного модему. Вибрати ті, що відповідають версії "Віндовз" на комп"ютері.

— У комплекті до смартфонів, як правило, дають кабель USB, — продовжує Михалюк.

Через USB-дріт Андрій підключає телефон до комп"ютера. У правому кутку Робочого столу з"являється напис "знайдено нове обладнання". Таке повідомлення вискакує, коли під"єднуєте цифровий фотоапарт чи флешку. Потім слід створити нове мережеве підключення: правою клавішою мишки натиснути на ярлик "мережеве оточення", обрати "властивості". Наступний крок —  натиснути на "файл" і завдання "створити нове мережеве підключення".

Михалюк має картку "Київстар". Коли на моніторі з"являється віконце з порожніми рядками, Андрій вписує номер телефонного додзвону та інші параметри, взяті із сайту. Потім натискає мишкою на клавішу "Підключити". Якщо все зроблено правильно, у правому нижньому кутку має з"явитися напис про швидкість Інтернету.

Замовити послугу можна раз на місяць

— Такий Інтернет працює повільно, але як немає іншого доступу, то й телефон рятує, — каже Андрій. — Електронку перевірити можна. І знайти якісь програмки до телефону чи комп"ютера. А загалом я сиджу в чатах та асьці. Спілкуюся з друзями.

За кожен мегабайт поза лімітом чоловік платить 2,5 грн.

Киянин Андрій Савицький, 29 років, ноутбук підключає до Інтернету теж через мобільний телефон "Нокія N72" і картку "Лайф".

— "Лайфівський" Інтернет найдешевший. Вони продають за 35 гривень 350 мегабайт. Мені цього вистачає на місяць, — каже Андрій. — Але є свої недоліки. Треба планувати наперед, скільки ти працюватимеш. Бо замовити послугу можна раз на місяць.

Якщо доступних 350 Мб Андрій використає за 10 днів, то наступні 20 — буде без мережі. У "Лайфі" не передбачено перевищення трафіку. Та оператор пропонує більший пакет — 1000 Мб за 60 грн, або менший — 100 Мб за 20 грн.

— Іноді вечорами важко взагалі зайти на будь-яку сторінку, — запевняє Савицький. — Із третьої-п"ятої спроби вдається залізти.

Андрій Савицький каже, що нині зручніше користуватися безпровідним Інтернетом. Планує підключитися до "Піплнету". За спеціальний модем до ноутбуку та підключення треба заплатити близько тисячі гривень.


Скільки коштує 1 Мб мобільного Інтернету, грн


 Мобільний оператор Із 8.00 до 24.00  Із 24.00 до 8.00  Спеціальні умови 
 "Білайн"  3,99  0,50  
 "Джинс"  4,48  0,84  
 "Діджус"  4,00  0,75  
 "Київстар"  0,05 0,05   +0,04 грн при кожній передачі/
отриманні 1 Мб
 "Лайф"  – –   20,00/місяць за 100 Мб
 МТС  5,26 1,11   

Дані інтернет-сайтів
Зараз ви читаєте новину «Андрій Михалюк підключає Інтернет через мобільний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути