Ексклюзиви
вівторок, 06 грудня 2011 10:26

Альтернативну Нобелівську премію дали за безпечні пологи і освоєння сонячної енергії

Альтернативну Нобелівську премію дали за безпечні пологи і освоєння сонячної енергії

Вручення премії "За доцільне життєзабезпечення", відоме у всьому світі як "Альтернативна Нобелівська премія", відбулося в будівлі парламенту Швеції.

Цією нагородою відзначаються заслуги у важливих сферах діяльності людини, що залишаються неохопленими престижними преміями Альфреда Нобеля.

Нагорода "за невтомну роботу з великим ризиком для власного життя із забезпечення справедливості для жертв колишньої диктатури в Чаді, і по зміцненню прав людини в Африці" була вручена юристу, борцю за права людини Жаклін Мудейні з Чаду, передає ИТАР-ТАСС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній росіянин здобув Нобелівську і Шнобелівську премії

Медсестра Іна Мей Гескін з США удостоєна премії за "багаторічну роботу по просуванню і навчанню безпечним способам прийому пологів, при яких в центрі уваги знаходиться фізичне і психічне здоров'я матері та дитини".

Міжнародна організація Grain ("Зерно") отримала нагороду за "роботу із захисту способу життя та прав фермерських громад, і викриття масової скупки сільськогосподарських земель іноземними фінансовими компаніями в країнах, що розвиваються".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олені Боднар дали шнобелівську премію за бюстгальтер-респіратор

Підприємець Хуан Мін з Китаю став почесним лауреатом "за видатні успіхи в розвитку і поширенні новітніх технологій з освоєння сонячної енергії".

Отримуючи нагороду, він зазначив, що незабаром запаси нафти можуть вичерпатись, і "наступне покоління покладе провину на нас, тому в 1995 році я став займатись сонячною енергією і заснував своє підприємство. Відтоді наші зусилля були спрямовані на те, щоб весь світ перейшов на поновлювані джерела енергії, і на створення всесвіту з синім небом і білими хмарами для наших дітей та онуків", - зазначив підприємець, отримуючи нагороду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бориса Олійника висунуть на Нобелівську премію з літератури 2012

За час присудження премії (вона була заснована в 1980 році за ініціативою письменника і вченого Якоба фон Укскюлля) її володарями стали в цілому 145 організацій та громадських діячів з 61 країни світу. Цього року на здобуття нагороди було висунуто 123 кандидати з 59 країн.

Зараз ви читаєте новину «Альтернативну Нобелівську премію дали за безпечні пологи і освоєння сонячної енергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути