пʼятниця, 07 жовтня 2011 13:44

Нобелівську премію миру присудили двом правозахисницям і жінці-президенту

Нобелівську премію миру присудили двом правозахисницям і жінці-президенту

Нобелівський комітет вручив премію світу 2011 року трьом жінкам-правозахисницям.

Єменська правозахисниця Таваккул Карман, яка стала однією з володарів премії миру, присвятила свою нагороду учасникам "арабської весни", повідомляє в п'ятницю агентство Франс Прес з посиланням на арабські ЗМІ.

"Ця премія є честю для всіх арабів, мусульман і жінок. Я присвячую свою нагороду усім активним учасникам "арабської весни", - заявила Карман панарабського супутниковому телеканалу "Аль-Джазіра ".

Вона додала, що відчуває себе "щасливою і здивованою".

Крім Таваккул Карман, норвезький Нобелівський комітет в Осло в п'ятницю оголосив про присудження премії миру президентові Ліберії Еллен Джонсон-Серліф та активістці ліберійського жіночого руху за мир Леймах Гбові.

У заяві Нобелівського комітету сказано, що премія присуджена правозахисницям за їх "ненасильницьку боротьбу за безпеку жінок і за їх право на повноцінну участь у миротворчій роботі".

Церемонія вручення нагороди і чека на суму в 10 мільйонів шведських крон (один мільйон євро) відбудеться в Осло 10 грудня в день смерті її засновника шведського винахідника і промисловця Альфреда Нобеля. Вручення інших чотирьох, заповіданих Нобелем нагород, а також економічної премії пам'яті Альфреда Нобеля, відбудеться також 10 грудня в Стокгольмі.

Зараз ви читаєте новину «Нобелівську премію миру присудили двом правозахисницям і жінці-президенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути